Gazete Vatan Logo

Türk ve Rus jetleri DEAŞ'i vurdu!

Rus ajansının geçtiği son dakika bilgisine göre; Türk ve Rus jetleri Halep'teki DEAŞ hedeflerini vurdu. Rus Savunma Bakanlığı'ndan operasyonu doğrulayan açıklama geldi. Operasyona Rusya'ya ait 4 Su-24,5 Su-25 ve 1 Su-34 uçağı, Türkiye'den ise 4 F-16 ile 4 F-4 uçağı katıldı. TSK yaptığı son dakika açıklamasıyla operasyonu doğruladı

Türk ve Rus jetleri DEAŞ'i vurdu!

Rus ajansının geçtiği haberde, Türk ve Rus jetlerinin Halep'teki DEAŞ hedeflerini vurduğu bildirildi. Reuters'ın Interfax'a dayandırdığı haberine göre Türk ve Rus jetleri ortak operasyon başlattı. Son dakika gelişmeleri yaşandıkça aktaracağız.

Ria haber ajansı, Rusya'nın Palmira yakınlarındaki isyancılara karşı Suriye ordusunu desteklediğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın duyurduğu hava operasyonu Suriyeli yetkililerle varılan uzlaşı sonrası gerçekleştirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, Rusya ve Türkiye'nin Suriye'de DEAŞ unsurlarına yönelik ilk ortak hava operasyonunu bugün düzenlediğini söyledi.

Rudskoy, Suriye'nin onayıyla düzenlenen operasyona Rusya'ya ait 4 Su-24 uçağı, 5 Su-25 uçağı ve 1 Su-34 uçağının, Türkiye'den ise 4 F-16 ile 4 F-4 uçağının katıldığını belirtti.

TSK operasyonu doğruladı

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK), terör örgütü DEAŞ'la mücadele kapsamında Türkiye ve Rusya arasında imzalanan mutabakat çerçevesinde, Rus savaş uçaklarının Suriye'nin El Bab kentinin güneyinde belirlenen hedefleri vurduğu bildirildi.

Haberin Devamı

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, bugün saat 07.00'de, 07.14'te, 11.35'te ve 16.20'de koalisyona ait (ABD) silahlı İHA'larla gerçekleştirilen keşifler sırasında düzenlenen hava saldırısında El Bab bölgesinde DEAŞ'a ait hedefler vuruldu.
Koalisyon ile yapılan hedef koordinasyonu sonucunda Bzagah Bölgesinde belirlenen DEAŞ terör örgütü hedeflerine, bugün saat 15.30 civarında Koalisyon Hava Kuvvetlerince (İngiltere'ye ait Tornado savaş uçakları ile) hava taarruzu düzenlendi. Belirlenen hedefler imha edilirken, uzun bir süreden sonra koalisyon savaş uçakları ile ilk kez hava taarruzu düzenlendiği belirtildi.
Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan mutabakat çerçevesinde, bugün Rusya Federasyonu yetkilileriyle yapılan koordine sonucunda Rusya Federasyonu Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, El Bab'ın güneyinde belirlenen DEAŞ terör örgütü hedeflerine hava taarruzları gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

'EL BAB'DA IŞİD'E AİT 36 NOKTA VURULDU'

El Bab'daki operasyonda Rus ve Türk savaş uçaklarının IŞİD'e ait 36 noktayı vurduğunu kaydeden Rudskoy, vurulan hedeflerin tamamının Genelkurmay Başkanlıkları ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları tarafından önceden belirlendiğinin altını çizdi.

'İLK OPERASYONDA ÇOK ETKİLİ SONUÇLAR ELDE EDİLDİ'
Son 48 saat içinde insansız hava araçları ve uzay keşif araçları kullanılarak hedefler üzerinde ön keşif yapıldığını ifade eden Rudskoy, "IŞİD'e yönelik operasyonda elde edilen ilk sonuçlar, Rus ve Türk savaş uçaklarının gerçekleştirdiği ilk ortak operasyonun çok etkili olduğunu gösterdi" dedi.
'TÜRK-RUS UÇUŞ GÜVENLİĞİ ANLAŞMASI SAYESİNDE BENZERSİZ BİR OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ'
Rusya ve Türkiye arasında 12 Ocak'ta operasyonlar sırasında olayların önlenmesi ve uçuş güvenliğinin sağlanmasına yönelik anlaşma imzalandığını anımsatan Rudskoy, "Bu anlaşma ile Suriye'de teröristlere karşı daha önce benzeri görülmeyen ortak operasyon düzenlemek için gereken ortam sağlandı" diye konuştu.

Haberin Devamı

FIRAT KALKANI HAREKATI'NDA SON DURUM
Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Halep'in kuzeydoğusunda terör örgütü DEAŞ'ın elindeki El Bab ilçesine doğru ilerleyişi devam ediyor.
Taraflar arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle siviller güvenli bölgelere göç etti.
Bölgeden gelen son fotoğraflar şöyle: