Gazete Vatan Logo

Son dakika... Orduya talimat: 'İsrail'e karşı hazır olun!'

Lübnan Ordusu'ndan son dakika çağrısı geldi. Ordu komutanı askerlere "Düşman İsrail'in tehdit ve ihlalleri ile yüzleşmek için tam hazır" çağrısında bulundu.

Son dakika...  Orduya talimat: 'İsrail'e karşı hazır olun!'

Lübnan Ordusu'nun Twitter hesabından yayınladığı açıklamaya göre, Lübnan Ordu Komutanı, güney sınırında "Düşman İsrail'in tehdit ve ihlalleri" ile yüzleşmek için" tam hazır" olma çağrısında bulundu.

Lübnan Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Genel Kurmay Başkanı General Avn'ın 74'üncü bağımsızlık yıl dönümü nedeniyle verdiği talimat kapsamında, ülkenin güney sınırlarındaki "düşman İsrail tehdidine karşı hazır olunmasını istediği" ifade edildi.

Açıklamada, "Lübnan'a, vatandaşlarımıza ve ordumuza yönelik saldırgan bir tutum takındığını gösteren güney sınırımızdaki düşman İsrail tehdidine ve ihlallerine karşı hazır olunmasını istiyorum." ifadesi yer aldı.
Lübnan'daki barış gücü
BMGK'nin 19 Mart 1978 tarihli 425 ve 426 sayılı kararlarına göre kurulan UNIFIL, Lübnan'daki İsrail güçlerinin çekilmesinin onaylanması, uluslararası barış, güvenlik ve Lübnan hükumetinin bölgedeki otoritesinin yeniden sağlanması amacıyla görevine başlamıştı.
11 Ağustos 2006 tarihli BMGK'nin 1701 sayılı kararına göre görev kapsamına "düşmanlıkların durdurulması, Lübnan'ın güneyindeki Lübnan silahlı kuvvetlerine eşlik etmek ve destek olmak ve sınırların güvenliğinin artırılmasında Lübnan güvenlik güçlerine yardımcı olmak" gibi maddeler de ilave edilmişti. 2006'daki İsrail-Lübnan savaşının ardından ülkedeki asker sayısı artırılan UNIFIL'in bünyesinde 1 Haziran 2017 itibariyle 40 farklı ülken 10 bin 583 asker görev yapıyor.

Haberin Devamı