Gazete Vatan Logo

Son dakika... 'Bu yenilginin ilanıdır!

Irak'tan peş peşe haberler gelmeye devam ediyor. Terör örgütü IŞİD'in Irak'ın Musul kentinde bulunan tarihi Büyük Nuri Camisi ile birlikte minaresini havaya uçurmasının ardından Irak Başbakanı Haydar el İbadi, bunun örgütün yenilgisinin bir ilanı olduğunu söyledi. ABD'li yetkililerden de saldırıya ilişkin açıklamalar geldi. İşte tarihi camiye yapılan alçakça saldırıdan son dakika gelişmeleri.

Son dakika... 'Bu yenilginin ilanıdır!

ABD ve Irak , terör örgütü IŞİD'in Musul'daki örgütün elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin hilafeti ilan ettiği merkez olan tarihi El Nuri camisini havaya uçurduğunu bildirdi.

IŞİD ise haber ajansı Amaq üzerinden, Orta Çağ'dan kalma caminin ve minarenin yıkılmasından Amerikan uçaklarını sorumlu tuttu.

ABD'li yetkililer bunun üzerine CNN'e IŞİD'in bu iddiasının "% 1.000 yalan" olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, IŞİD'in Musul'daki Nuri Camii'ni ve ünlü yatık minaresine yaptığı alçakça saldırının örgütün yenilgisinin bir ilanı olduğunu söyledi.

IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi üç yıl önce Nuri Camii'nde Suriye ve Irak'ta "halifelik" ilan ederek sünni müslümanları savaşa çağırmıştı.

Yıllarca, teröristlerin siyah-beyaz bayrağı 800 yıldır kentin üzerinde yükselen minareden dalgalanmıştı. Şimdi ise tarihi camii büyük ölçüde moloz yığını haline geldi.

"BU ACIMASIZ, KALPSİZ ÖRGÜT YOK EDİLMELİ"

ABD Ordusu'ndan Tümgeneral Joseph Martin, "Bu yapılan Musul ve Irak halkına karşı bir suçtur ve bu acımasız, kalpsiz ve tanrısız örgütün neden yok edilmesi gerektiğine de bir örnektir" dedi.

Haberin Devamı