Gazete Vatan Logo

Son dakika... 'Bir günde çözülebilir'

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye ile ABD arasındaki vize tartışmasının çok komplike olmadığını, bir gün içinde çözülebileceğini ifade etti.

Son dakika... 'Bir günde çözülebilir'

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

VİZE KRİZİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ABD ile yaşanan vize krizi ile ilgili de "ABD ile yaşadığımız anlaşmazlık komplike bir sorun değil, bir günde çözülebilir" dedi.

Kalın, ABD ile yaşanan vize krizi ile ilgili olarak "Sorunun çözümü için ABD'den talep aldık." dedi.

İDLİB OPERASYONU

"Şu anda keşif çalışmaları devam ediyor. Bu detaylı çalışılması gereken bir konu. Terör gruplarıyla sivil vatandaşların iç içe yaşadığı çok sıkışık bir bölgeden bahsediyoruz"

"Türk vatandaşları ile ilgili konuyu getirip, vizeye bağlamalarını anlamak mümkün değil. Fakat dün Dışişleri Bakanlarının bir görüşmesi oldu ve konunun çözümüne ilişkin Amerikalıların teklifini aldık. Bizim açımızdan karışık bir tablo yok. Devam eden yargı sürecinde ifadeler alınıyor. Amerika ve ya bir başka ülke Türkiye'deki yargı süreçlerin saygı duymak zorundadır. Nasıl ki biz vatandaşlarımız yurtdışında böyle şeylerle karşılaştığında yargı bağımsızlığı öne sürülüyorsa, Türkiye'de de durum böyle. Umarız kendileri de bu tabloyu görür..."
'NATO'DAN DESTEK ALAMADIĞIMIZ İÇİN TERÖR OLAYLARI OLUYOR'
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti üç terör örgütü ile emücadele eden aynı anda tek NATO ülkesidir. Diğer müttefik ülkeler ne kadar destek veriyor? Tablo çok açık. Bizi tatmin etmiyor. Bu sebeple terör olayları yaşandığını biliyoruz. Bunun tersi olsaydı, acaba bu ülkelerin tepkisi ne olurdu. Terör artık küresle bir mesele...
DEAŞ'LA MÜCADELE
Doğrudur. ABD ile DEAŞ, Suriye, Irak konusunda işbirliğimiz vardı ama yeterli değil. Bugün Türkiye PKK ile mücadelesinde çetin bir mücadele veriyor.

Haberin Devamı