Gazete Vatan Logo

Son dakika... Haberler vahim: 'Anladığı dilden!'

ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilim her geçen gün tırmanıyor. Son dakika haberler art arda geliyor. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Trump'ın Kuzey Kore'ye "ABD'yi tehdit etmeyi sürdürmesi durumunda "daha önce görülmemiş bir ateş ve gazapla karşı karşıya kalacağını" ifade etmesinin Kuzey Kore'ye bir mesaj olduğunu bildirdi. Trump ise son açıklamasında Kuzey Kore'yi nükleer silah kullanmakla tehdit etti.

Son dakika... Haberler vahim: 'Anladığı dilden!'

Kuzey Kore ve ABD arasında nükleer gerilimi git gide tırmanıyor. İki taraftan da peş peşe son dakika haberleri geliyor.
ABD Başkanı Donald Trump son açıklamasında resmen 'hodri meydan' dedi.
Trump, Twitter hesabından şunları söyledi: “Başkan olarak verdiğim ilk emir, nükleer cephaneliğimizin yenilenmesi ve modernize edilmesi yönündeydi. Şimdi hiç olmadığı kadar güçlü. Umarım bu gücü hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmayız ama bizim dünyadaki en güçlü ülke olmadığımız bir dönem de hiçbir zaman yaşanmayacak.”
'ABD HALKI GEVE RAHAT UYUSUN'

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ise sakinlik çağrısında bulunurken Amerikalılara geceleri yataklarında rahat uyumalarını, yakın bir tehlike olmadığını ve endişe etmemeleri gerektiğini belirtti.

Tillerson, Trump'ın Pyongyang'a Amerika'ya karşı daha fazla tehdit oluşturması halinde "daha önce görülmemiş bir ateş ve gazapla karşı karşıya kalacağı" uyarısında bulunmasının ardında yatan düşünceyi daha sakin terimlerle açıklamaya çalıştı. Dışişleri Bakanı, Trump'ın Kuzey Kore'ye güçlü ve net bir mesaj göndermek istediğini ve bunda 'yanlış bir hesaplama' olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

'ANLADIĞI DİLDEN!'

Tillerson açıklamasında, "Başkan, Kuzey Kore'ye Kim Jong-un'un anlayabileceği dilde güçlü bir mesaj gönderiyor çünkü kendisi diplomatik dilden anlamıyor gibi gözüküyor." dedi.

Tillerson ayrıca, "Bence Başkan sadece, Kuzey Kore rejimine ABD'nin kendisini ve müttefiklerini korumakta, koruyacak olmakta tartışılmaz bir kabiliyete sahip olduğunu açıklığa kavuşturmak istedi.