Gazete Vatan Logo

Afganistan'da uçak düştü! Gelen ilk görüntülerle dünya sarsıldı

Uluslararası haber ajansları 'son dakika' koduyla 'Afganistan'da bir yolcu uçağı' düştü haberini geçti. Ancak gelen ilk görüntüler, yanmış bir askeri uçağı gösteriyor.

Afganistan'da uçak düştü! Gelen ilk görüntülerle dünya sarsıldı

Uluslararası haber ajansları 'son dakika' koduyla 'Afganistan'da bir yolcu uçağı' düştü haberini geçti. Ancak gelen ilk görüntüler, yanmış bir askeri uçağı gösteriyor. Dünya, Afganistan'da düşen yolcu uçağının gizemini çözmeye çalışırken sosyal medyada yayınlanan görüntüler şok etkisi yarattı.

Afganistan'da bir uçak düştü. Gazne Valiliği Sözcüsü Arif Nuri, "Yerel saatle 13.10'da düşen uçağın bir yolcu uçağı mı yoksa askeri uçak mı olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Ariana Afgan Havayolları, düşen uçağın kendilerine ait olmadığını duyurdu. Afgan Sivil Havacılık Kurumu da düşen uçağın bir yolcu uçağı olmadığını söyledi:

"Kontrol Kulesi ve Trafik Düzenleme Birimi'nden gelen bilgilere göre herhangi bir yolcu uçağı kazası olmadı."

Kaza bölgesinden paylaşılan ilk görüntüde, uçağın kuyruk bölümündeki ABD Hava Kuvvetleri logosu açık şekilde görülüyor. Halen alevler çıkan uçak tamamen yanmış. Kaza bölgesine ulaşanlar da yine video kaydında görünüyor.

Afganistan'da askeri uçakların ve helikopterlerin düşmesi nadir görülen bir olay değil. Bir yerel polis kaynağı kazayı doğrularken uçağın ne tür bir uçak olduğunu bilmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Reuters'a konuşan bir diğer yetkili, olayda ölen veya yaralananların sayısına dair bir bilgileri olmadıklarını aktardı.

Uçağın düştü bölge Taliban kontrolünde. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, kazaya dair araştırmalarının sürdüğünü açıkladı

Afgan özel kuvvetlerinin olay yerine sevk edildiği belirtilirken, yerel yetkililer Kabil yönetiminden yardım istedi. Uçağı Taliban'ın düşürdüğü yönünde iddialar da yerel medya organları tarafından dillendiriliyor.