Gazete Vatan Logo

Son bina yıkıldı kat sınırı kalktı!

Bakanlık yapı yüksekliğini serbest bıraktı

Kentsel dönüşüme giden Esenler’deki Havalimanı Mahallesi’nde son binanın yıkıldığı gün bakanlık yapı yüksekliğini serbest bıraktı

Deprem riskini azaltmak ve bina stokunu güçlendirmek için çıkarılan “Kentsel Dönüşüm Yasası’ çerçevesinde başlatılan inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Yasa kapsamında ise ‘Bakanlar Kurulu’ tarafından ‘riskli alan’ ilan edilen ilk bölge İstanbul Esenler’deki Havalimanı Mahallesi oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 5 Ekim 2012 tarihinde Türkiye’deki kentsel dönüşümün startını Esenler’de yaptı. Bu tarihten itibaren Esenler Belediyesi ile anlaşan vatandaşlar evlerini terk ederken binaların yıkım işlemleri sürdü.

9 ayda tamamlandı

Havalimanı Mahallesi’nde 25 Haziran tarihinde son bina yıkıldı. Yıkım işlemi yaklaşık dokuz ayda tamamlandı. Ancak aynı gün başka bir gelişme daha yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Havalimanı Mahallesi için yeni imar planı hazırladı ve bu imar planını askıya çıkardı. Bakanlık tarafından hazırlanan plana göre inşaat emsal oranı 3 olarak belirlenirken bina yüksekliği serbest bırakıldı. Hazırlanan bu planda bir de ilk yaşandı ve bisiklet yollarının yapılması gerektiği plan notlarına eklendi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle evlerini boşaltan vatandaşlara yeni konutları 3 yıl içinde teslim edilecek.

Haberin Devamı