Gazete Vatan Logo

Son 30 kilometreye dikkat!

Uzun yola çıkacak sürücülere öneriler

Uzun yola çıkan sürücülerin en çok son 30-40 kilometrede kaza yaptığı belirlendi.

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, tatil ve bayram yolculuklarında trafik kazalarının çoğunlukla varış noktalarına 30-40 kilometre kala yaşandığını söyledi.

Türkiye’de ramazan ve kurban bayramı tatillerinde 20 milyona yakın kişinin, özel otomobilleri ve toplu ulaşım araçlarıyla yolculuk ettiğini belirten Memiş, uzun yola çıkacak sürücülere şu önerilerde bulundu: “Özel araçlarıyla gidenler özellikle yaz mevsimlerinde mutlaka her 300 kilometrede bir 25-30 dakika mola versinler. Bu molayı verirken araç içinde oturmasınlar. Gezinsinler, hareket etsinler.”

Tamam geldik derken

Özellikle son kilometrelerde dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Memiş, şunları kaydetti: “Varış noktalarına az bir süre kala sürücü trafik kurallarına uymaz hale geliyor. ‘Artık vardık’ diyor, hız yapıyor ve dikkati dağılıyor. Dikkati dağıldığı zaman varış noktasına 30-40 kilometre kala bakıyorsunuz trafik kazası meydana geliyor. Bir sürücü, 500-700 kilometre yol gidiyor bir şey olmuyor, gittiği yere 30-40 kilometre kala dikkat dağılmasından, trafik kurallarını hiçe saymasından kaynaklanan bir trafik kazası yapıyor. Araçtaki kişiler, evlerine ya da yakınlarına ulaşmalarına çok az bir zaman kala ölüyor ya da yaralanıyor.

Haberin Devamı