Gazete Vatan Logo

Son 24 saatte dünyanın dört bir yanı sallandı!

Cumartesi gecesi ve pazar sabahına kadar dünyanın dört bir yanındaki dört ülkede deprem oldu. Romanya, Afganistan, Japonya ve Çin korkulu anlar geçirdi.

Japonya: Ülkenin orta kesiminde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin Nagano kentinde meydana geldiğini bildirdi. Depremden sonra tsunami alarmı verilmedi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, yerin 10 kilometre altında meydana gelen depremin büyüklüğünü 6,2 olarak açıkladı. Sarsıntının şiddetiyle Nagano kentindeki iki köyde 37 evin yıkıldığı 7’si ağır 39 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Altyapı Japon hükümeti, depremden sonra bölgede hızlı tren seferlerinin ertelendiğini kaydetti.

- Çin: Deprem Ağları Merkezi, ülkenin güneybatısındaki Siçuan eyaletinde bulunan Ganzı Tibet Özerk Bölgesi’nin Kangding kentinde 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. TSİ 09:00’da meydana gelen deprem, 5 kişinin ölümüne, 2,630 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Tagong kentindeki bir ilkokulda çıkan izdiham sonucu 42 çocuk yaralandı. Sarsıntının yerin 18 kilometre altında olduğu kaydedildi.

- Romanya: Ülkede orta büyüklükte depremler meydana geldi. Saat 21.14’te merkez üssü Romanya olan 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem özellikle İstanbul’un Anadolu Yakası’nda da hissedildi. Yerin 4.59 kilometre altında meydana gelen depremde, ilk bilgilere göre can ve mal kaybı olmadı. Deprem İstanbul ve Trakya çevresinde de hissedildi.

Haberin Devamı

- Afganistan: 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu, akşam saatlerinde Afganistan’ın kuzeyinde meydana gelen depremin merkez üssünün Belh vilayeti olduğunu duyurdu. Depremin ülkenin kuzeyindeki Cevizcan, Sar-ı Pul ve Faryab vilayetlerinde de hissedildiği bildirildi. Depremin can kaybı ya da hasara yol açıp açmadığına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.