Gazete Vatan Logo

Son 15 günde 4. görüşme

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’yla telefonda görüştü. ABD’nin talebi üzerine gerçekleşen görüşmede Rahip Brunson ile Münbiç konusu masaya yatırıldı

Son 15 günde 4. görüşme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo’yla dün telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 15 günde dördüncü kez telefon görüşmesi yapan iki bakanın ABD’li Rahip Brunson krizi ile Münbiç’i konuştukları belirtildi.

Zirvede görüşecekler

Çavuşoğlu ve Pompeo, 51. Güney Doğu Asya Ülkeler Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında planlanan yüz yüze görüşme öncesinde telefon konuşması yaptı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesi ABD’nin talebi üzerine gerçekleşti. Çavuşoğlu ve Pompeo, son olarak 18, 26 ve 28 Temmuz’da telefonda görüşmüştü. Son 15 günde 4 kez telefonda görüşen Çavuşoğlu ve Pompeo’nun, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında bir araya gelerek ikili görüşme yapması öngörülüyor.

ÇAVUŞOĞLU SİNGAPUR’DA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Singapur’da bulunuyor. Toplantıya Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler, Singapur, Bruney, Vietnam, Laos, Myanmar ve Kamboçya’dan oluşan ASEAN ülkelerinin yanı sıra “ASEAN Diyalog Ortakları” AB, ABD, Kanada, Rusya, Çin, Japonya, Güney Kore, Hindistan, Avustralya ve Yeni Zelanda ile “Sektörel Diyalog Ortakları” Türkiye, Pakistan, Norveç, İsviçre ile ASEAN Bölgesel Forumu’na dahil 30 ülkenin dışişleri bakanları katılıyor.

Haberin Devamı