Gazete Vatan Logo

Somuncu Baba Miniaturk’te

Miniaturk Parkı’na, Malatya’nın Darende ilçesindeki Somuncu Baba Külliyesi’nin maketi de kondu

Antik çağdan Bizans’a, Selçuklu Devleti’nden Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar yakın coğrafyadaki 120 mimari eserin küçük maketlerinin sergilendiği İstanbul’daki Miniaturk Parkı’na, Malatya’nın Darende ilçesindeki Somuncu Baba Külliyesi’nin maketi de kondu.

İlk ziyaretçilerinden biri de maketin yapımında sponsor olan Hulusi EfendiVakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş oldu.

Ateş, Somuncu Baba Külliyesi’nin her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Türkiye’deki inanç turizminin önemli durakları arasında yer aldığını belirterek buranın daha geniş kitlelerce tanınmasını amaçladıklarını ve maketin Miniaturk’te yer almasından mutlu olduklarını söyledi.

Miniaturk İşletme Müdürü Resul Erkan da Somuncu Baba Külliyesi maketinin, kabri Darende’de bulunan Şeyh Hamidi Veli’nin (Somuncu Baba) üne kavuştuğu Bursa Ulu Cami maketinin yakınında bulunduğunu ve özellikle o bölgeye yerleştirildiğini söyledi.

Erkan, 2 Mayıs 2003 tarihindeziyarete açılan ve toplam 60 bin metrekare alan üzerine kurulan Miniaturk’te 15 bin metrekare maket alanı, 40 bin metrekare yeşil ve açık alan, 3 bin 500 metrekare kapalı alan, 2 bin metrekare havuz ve su yolu bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı