Gazete Vatan Logo

Soma, oğlunu da ayırdı!

Soma, oğlunu da ayırdı!

Geçen 13 Mayıs’ta Soma’daki faciada yaşamını yitiren işçilerden Mustafa Korkmaz’ın eşi Sema Korkmaz’ı kamuoyu, maden ocağının kapısında 5 gün bekledikten sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın kendisini ikna ederek evine göndermesiyle tanıdı. Ancak umutlu bekleyişe rağmen madenden Mustafa Korkmaz’ın 301 arkadaşınınki gibi cesedinin çıkartılmasıyla, Sema Korkmaz büyük acı yaşadı.

Eşini maden ocağının girişinde beklemesinin yanı sıra Sema Korkmaz, eşinin ilk evliliğinden olan Berkay ile gerçek anne oğul gibi birbirlerine olan büyük sevgileriyle haberlere konu oldu. Geçirdiği ameliyat nedeniyle anneliği hiç yaşayamayacağı için bütün sevgisini Berkay Korkmaz’a verdi.

Davayı kaybetti

Sema Korkmaz, ilk olarak ölen eşi Mustafa Korkmaz’ın 6 yıl evli kalıp boşandığı iki çocuğunun annesi Ümran Özen’in, Berkay Korkmaz için velayet davası açmasıyla şoke olduğunu söyledi. Soma Asliye Hukuk Mahkemesi, Berkay’ın ve kardeşi 7 yaşındaki Eray Korkmaz’ın velayetinin öz annesi Ümran Özen’e verdi.

Haberin Devamı

Bir de tazminat şoku

Sema Korkmaz, ikinci şoku ise, kendilerine dağıtılan tazminat dolayısıyla yaşadı. Devlet iki çocuk için 59’ar bin TL, Sema Korkmaz’a da 39 bin TL tazminat ödedi. Tazminatı çocukların eğitim giderleri için harcamak istediğini söyleyen Sema Korkmaz ile iddiaya göre bundan pay isteyen eşinin ailesi arasında kriz çıktı. Sema Korkmaz, Akhisar İlçesi’ndeki baba evine dönmek zorunda kaldı.