Gazete Vatan Logo

Soma'da peş peşe istifa!

Soma'da 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının üzerinden 14 gün geçmesine rağmen öfkeleri dinmeyen yaklaşık 300 işçi bugün Soma Kaymakamlığı önünde bir kez daha toplandı.

Soma'da  peş peşe istifa!

İşçiler, felaketin ardından yanlarında durulmadığı gerekçesiyle işyerlerinde faaliyet gösteren Türkiye Maden İş Sendikası yönetiminin istifasını istedi. Sendikadan toplu olarak istifa kararı alan işçilerle görüşmek üzere yanlarına gelen ve bir dönem sendikanın şube başkanlığını yaptığını, ancak daha sonra sendikadan ihraç edildiğini dile getiren Naim Sezer, işçilerden haklarını almadan istifa etmemelerini istedi.


Ancak işçiler, Sezer'in konuşmasını yarıda kesip, açıklama yapmasına engel oldu.

TEPKİLER SENDİKA BAŞKANINI İSTİFA ETTİRDİ

Maden işçileri Kaymakamlıktan, Türkiye Maden İş Sendikası Ege Bölge Başkanlığı'nın bulunduğu yere kadar "Sendika istifa" sloganlarıyla yürüdü. İşçiler burada bina içine girmeye çalışınca kısa süreli arbede yaşandı. Polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. İşçiler daha sonra yeniden Kaykamaklık önüne döndü.

Bu sırada Türkiye Maden İş Ege Şube Başkanı Tamer Küçükgencay meydana gelerek işçilere görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ancak bu açıklama da işçileri yatıştırmadı.

Öfkeli işçiler, Türkiye Maden İş Sendikası Ege Bölge Başkanlığı yönetim kurulunun istifa etmesini istiyerek, yeniden sendika binasına doğru yürüyüşe geçti. Polis bölgede yine geniş güvenlik önlemi aldı.

SENDİKA YÖNETİMİ DE İSTİFA ETTİ

SOMA'da işçilerin tepkisi üzerine Türkiye Maden İş Ege Şube Başkanı Tamer Küçükgencay'ın istifasının ardından beş kişilik yönetim kurulu da istifa ettiğini açıkladı. Ancak bu açıklamalar işçileri yatıştırmaya yetmedi. İşçiler sendikayı protesto etmeyi sürdürüyor.



ŞİMDİ DE TKİ MÜDÜRÜNÜN İSTİFASINI İSTİYORLAR

Sabah erken saatlerden itibaren sürdürdükleri protestolar sonucu Türkiye Maden İş Sendikası Ege Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin istifa etmesini sağlayan Somalı madencilerin sonraki hedefi, Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) bağlı Ege Linyit İşletmesi Müessese Müdürlüğü oldu.

Yaklaşık 500 işçi, Müessese Müdürlüğü’ne kadar yürüyüp binanın önünde Müessese Müdürü Hakkı Dural’ı istifaya çağırdı. Polisler burada geniş güvenlik önlemleri alırken, işçilerin protestosu sürüyor.

Haberin Devamı