Gazete Vatan Logo

Solda İnönü seferberliği

CHP, onursal SHP genel başkanı Erdal İnönü’ nün cenazesine tam kadro katılma kararı aldı

İNÖNÜ'NÜN TABUTU OMUZLARDA TAŞINDI... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN..

CHP’nin önceki günkü MYK toplantısında alınan karara göre, Türkiye’nin dört bir yanındaki CHP’liler partinin kiralayacağı otobüslerle İstanbul’a götürülecek. CHP MYK toplantısında SHP eski genel başkanı Erdal İnönü’nün cenazesinin sahiplenilmesi görüşü kabul edildi. İnönü’nün kız kardeşi Özden Toker’in Pembe Köşk’te kendisini ziyaret eden CHP’li milletvekillerine, “Erdal Bey’in cenazesini CHP olarak sahiplenin” ricasında bulunduğu belirtilirken, CHP yönetimi cenaze masraflarının tamamını karşılama kararı da aldı. Ancak masrafların ve organizasyonun Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacağı öğrenildi.

Ankara’ya getirildi
CHP genel merkez yönetimi, milletvekillerinin tamamının bugün TBMM’deki, yarın ise İstanbul’daki törene katılmalarını istedi. Milletvekilleri için yarın sabah genel merkez önünden seçim otobüslerinin kaldırılacağı da öğrenildi. İl başkanlıklarına verilen talimatla örgütlerden cenazeye katılmak isteyen partililerin ulaşım masraflarının da karşılanması istendi. CHP lideri Deniz Baykal da hem Ankara’daki hem de İstanbul’daki törenlerde hazır bulunacak. Tedavi gördüğü ABD’deki hastanede vefat eden eski Başbakan Yardımcılarından Erdal İnönü’nün cenazesi dün Ankara’ya getirildi. İnönü’nün cenazesini taşıyan THY’nin tarifeli uçağı, saat 14.00’de Esenboğa Havalimanı’na indi. İnönü’nün Türk bayrağına sarılı tabutu polis tören kıtasınca apronda bekleyen, Çankaya Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracına taşındı. Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü ile birlikte kendilerini İstanbul’da karşılayan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile İnönü ailesinin diğer fertleri de aynı uçakla Ankara’ya geldi. Erdal İnönü’nün kardeşi Özden Toker’in kızları Gülsün Bilgehan ve Nurperi Özlen ile eşlerinin yanı sıra eski TBMM Başkanlarından Hikmet Çetin, eski bakanlardan Onur Kumbaracıbaşı, Mehmet Moğultay, Abdülkadir Ateş, Fikri Sağlar, Fikret Ünlü, İbrahim Tez ile CHP Milletvekilleri Yılmaz Ateş ve Mevlüt Aslanoğlu ile İnönü’nün Başbakan Yardımcılığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapan Uğur Büke ile vatandaşlar cenazeyi karşılayanlar arasında yer aldı. Cenaze aracı ile karşılamaya gelenlerin oluşturduğu konvoy daha sonra cenazenin dün kalacağı GATA’ya hareket etti.

Bakanlardan taziye ziyareti
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Nazım Ekren ve Hayati Yazıcı ile Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Erdal İnönü’nün vefatı dolayısıyla ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Pembe Köşk’teki ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Nazım Ekren, Erdal İnönü’nün siyasette Başbakan Yardımcısı olarak çok farklı bir çizgi gösterdiğini ve yaklaşım sergilediğini söyledi. Ekren, “Çok sevdiğim ve çok takdir ettiğim, hem büyüğüm hem de siyaset önderlerimizden biriydi” dedi. Hayati Yazıcı ise Erdal İnönü’nün önemli bir şahsiyet olduğunu ifade ederek, “Bilim adamlığının ötesinde Türk siyasetinde önemli bir kişiydi. Arı, duru ve çok doğal bir insandı. Allah rahmet eylesin. Türk ulusunun da başı sağ olsun” diye konuştu. Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu da, İnönü’nün çok sevdiği ve saydığı, mütevazı, devlet yönetiminde de başarılı ve etkin bir isim olduğunu kaydetti. Yazıcıoğlu, “Kendisine vefatında gösterilen sevginin saygının önemi çok büyük. Her şey geçici, bunlar kalıcı oluyor. Kendisine Allah’tan rahmet ailesine ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum” dedi. Ekren ve Yazıcı, fırsat bulmaları halinde, İnönü’nün Pazar günü İstanbul’da yapılacak cenaze törenine katılacaklarını da belirttiler.

Siyaseti bu kez ağlattı

Haberin Devamı