Gazete Vatan Logo

Solda hayalkırıklığı

CHP - DSP ittifakı daha başlamadan bitti

ESKİ Başbakanlardan Bülent Ecevit’in ölümünün 2. yılı nedeniyle düzenlenen anma törenlerine katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP’nin Eskişehir’den aday göstermeyerek kendisini destekleyeceği imasında bulundu. Büyükerşen, “Daha evvelki beyanlarımda da Eskişehir’den aday olacağımı söylemiştim. Tabii belli bir parti disiplini içerisinde olmak da gerekli. DSP’nin bir özelliği de parti disiplinidir. O nedenle kesin olarak ben Eskişehir’in DSP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağım. CHP, aday göstermeyecek. Aynı şekilde Ordu ve Bartın’da da böyle olacak. Buna mukabil de CHP’nin, İstanbul, Ankara, İzmir adaylarına DSP destek verecek” dedi. Büyükerşen, “Siz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için CHP ve DSP’nin ortak adayı olarak mı lanse ediliyorsunuz?” sorusuna ise, “Hayır. Böyle bir şey yok” yanıtını verdi.

CHP yalanladı

Büyükerşen’in açıklaması CHP’de tepki ile karşılandı. Büyükerşen konuştuğu sıralarda toplantı halindeki CHP MYK’sı açıklama yaptı. Açıklamada, “CHP, hiçbir siyasi partiye seçim işbirliğine yönelik öneri yapmamıştır. Ayrıca CHP yönetiminin bilgi ve kararı doğrultusunda herhangi bir siyasi partiye yapılmış ittifak, aday veya il paylaşımı önerisi de söz konusu değildir” denildi.

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek de, CHP’nin yerel seçimlerde Türkiye’nin her ilinde aday göstereceğini açıkladı. Partisinin bu konudaki tavrının ve açıklamalarının net olduğunu belirten Özyürek, CHP’nin Büyükerşen’e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı önerdiği yönündeki haberlerin ise yalan olduğunu belirtti.

Karakaş, Beyoğlu adayı

Eski SHP’li bakanlardan Ercan Karakaş, CHP üyesi oldu. Dün İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile bir araya gelen Karakaş, üyelik formunu doldurarak imzaladı. Partisinin vereceği her göreve hazır olduğunu belirten Karakaş’ın Beyoğlu adayı olarak gösterileceği öğrenildi.

Haberin Devamı