Gazete Vatan Logo

Solaryum deri kanseri riskini artırıyor

Uluslararası Kanser Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan araştırmada solaryumun deri kanseri riskini önemli miktarda artırdığı belirlendi

Ayrıca solaryumun belirtilenin aksine sağlığa hiçbir olumlu etkisi olmadığı, aksine deri ve göz sağlığına zarar verdiği ortaya çıktı.

Fransa merkezli araştırma merkezi tarafından yayınlanan rapora göre, 20’li yaşlarında ya da daha gençken solaryuma giren gençlerin deri kanserine yakalanma riski yüzde 75 oranında artıyor. Yani solaryumun derinin doğal savunma sistemlerini güçlendirdiği gerçek dışı.

Solaryum derinin bağışıklık sistemini bozuyor, hatta gözlere zarar veriyor. Solaryumun vücudun D vitamini ihtiyacını karşıladığı da doğru değil. Bu vitamin sadece güneş ışığı aracılığıyla üretiliyor. Araştırmada “Bu kadar ciddi ve güçlü veriler ortadayken solaryum salonlarına bir denetim getirilmesi kaçınılmaz olmalıdır.

Gençler ve çocukların bu salonlara girişine bir denetim getirilmesi çok ciddi bir şekilde ele alınmalıdır. Deri kanseri vakaları tüm dünyada büyük bir yükseliş trendi içindedir” denildi.