Gazete Vatan Logo

Sokaktan ilginç tepki

Dillerden düşmeyen Türk filmi repliklerini tiye alan Yaban ve Pınar karakteri nasıl doğdu?

Kanal D'de yayınlanan 'Haneler' programında Yaban ve Pınar tiplemesiyle son dönemde çok konuşulan Fırat Doğruloğlu ve Boncuk Yılmaz, karakterlerin nasıl ortaya çıktığını anlattılar.

Saba Tümer'in CNNTURK'teki programına konuk olan ikili, çekim sırasında çok eğlendiklerini ve zaman zaman gülmekten çekemediklerini anlattılar.


Fırat Doğruloğlu, Türk filmlerini çok sevdiğini ve zaman zaman oradaki tiplemeleri oyununa da yansıttığını belirterek Yaban karakterinin de buradan çıktığını söyledi.

Haneler'de ormana tracking yapmaya, biraz macera yaşamaya giden bir çiftle ilgili bir skeçten sonra Yaban karakterinin doğduğunu söyleyen Fırat Doğruloğlu, "Ormanın içinde kayboluyorlar... Bunları birinin kurtarması gerekiyor. Bunları kim kurtarsın diye düşünürken Saygın'ın (Senarist Saygın Delibaş) aklına geliyor. Oraya da not düşmüş 'Muhakkak Fırat oynasın' diye. Benim öyle tonlamalarım vardı, eski Türk filmlerini biraz tiye alan, bununla eğlenen. Sonra oynadım ben de. Seyircilerin hoşuna gitti, Bu tip güzel oldu dediler. Bunun üzerine yazmaya devam edelim dediler" şeklinde konuştu.

Daha sonra Yaban'ın repliklerinin internet ortamında konuşulmaya başlaması, facebook'ta yer verilmesiyle iyice büyüdüğünü ifade eden Doğruloğlu, "Ben Türk filmlerini severek izliyordum eskiden beri. Onların faydası oldu" dedi.

KADİR İNANIR İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Yaban'ın genel olarak eski Türk filmlerindeki jönlerden alıntı olmasına karşın Kadir İnanır'ın ağır bastığını ifade eden Fırat doğulu, başlangıçta Kadirizim'den çekindiğini söyledi.

"Oynarken önce biraz tedirgin olmadım değil. Çünkü Kadirizm bizim üzerimizde biraz böyle baskı kurduğu için. Ama onun da Bonus reklamı gibi, Komiser Şekspir'deki canlandırdığı tipler ya da durumlar da var. Onun hani bunu hoşgörüyle anlayışla karşılayacağını biliyordum" diyen Fırat Doğulu, yurtdışında da eski filmleri tiye alan bir çok örnek olduğuna dikkat çekti.

Yaban'ın dikkat çekmeye başlamasıyla birlikte Kadir İnanır'ın verdiği bir röportajda kendisini beğendiği ancak telif konusuna değindiği hatırlatılınca Fırat Doğruloğlu, İnanır'ın bu konuda çok haklı olduğunu ve Türkiye'deki bir çok oyuncu gibi kendisinin de telif konusunda muzdarip olduğunu belirtti.

Fırat Doğruloğlu, Kadir İnanır'ın daha sonra yaptığı bir açıklamada da 'Gelsin tanışalım' şeklinde bir söylemde bulunduğunu belirterek "Sanırım öyle bir organizasyon olacak. Destur alacağız tabi ki. Ustamızdır saygı duyuyoruz tabi ki" dedi.

ESKİ JÖNLER KIZMIŞ MI?

Kadir İnanır da dahil, taklidini yaptığı jönlerden tepki alıp almadığıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Doğruloğlu, "Sanmıyorum. Çünkü bunu Yaban'ın kendi ağzından da söyledik aslında. Bir hastane skeçi vardı. Orada bir hemşire Yaban'ın bu konuşmasıyla dalga geçiyor ve o ayaklanıp, 'Sen eski Türk filmleriyle nasıl dalga geçersin, ustalarımıza nasıl böyle şeyler yaparsın, Yeşilçam ahlakı diye bir şey var' deyip tokat manyağı yapıyor kızı. Asla böyle bir saygısızlık sözkonusu değil" şeklinde konuştu.

PINAR, FİLİZ AKIN MI, TÜRKAN ŞORAY MI?

Yaban'ın sevgilisi Pınar'ı oynayan Boncuk Yılmaz ise, Pınar karakterinin tek bir kişiyi değil genel olarak eski Türk filmlerindeki kadınlardan bir alıntı olduğunu söyledi.

"Aslında Fırat'ın ki daha belirgin bir Kadir İnanır tiplemesi ama bizimdi daha çok bir kolaj diyelim. Bütün o eski Sefa Önal filmleri, Zeki ökten filmlerindeki bütün tiplerin hepsinin bir karışımı" diyen Boncuk Yılmaz, çekimler sırasında çok eğlendiklerini anlattı.

GÜLMEKTEN ÇEKEMİYORUZ

Ekran başında skeçi izleyenler kadar kendilerinin de çekim aşamasında gülme krizlerine tutulduklarını ifade eden Boncuk Yılmaz, senaristler Fethi Kantarcı ve Saygın Delibaş'ın çok iyi yazdığını ve bu nedenle doğaçlamaya da pek ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

"Ben çok tatmin oluyorum ve çok eğleniyorum. Doğaçlamaya çok fırsat kalmıyor. Çok kesiyoruz. Bütün ekibin gülme krizine girdiği oluyor. Çok kesiyoruz bu yüzden. Dayanmanız çok mümkün değil. Ben Fırat'a mesela çok zor dayanıyorum. O her bağırdığında böyle bir kasılma geliyor insana" diyen Boncuk Yılmaz, zaman zaman 'Şurada bir tokat olsun' diyerek araya tokatlar eklediklerini belirtti.

SOKAKTA İLGİNÇ TEPKİ

Boncuk Yılmaz, Yaban ve Pınar skeçinin yaygınlaşmasından sonra bindiği bir taksiye Ortaköy'e gideceğini söyleyince taksicinin dönüp 'Yalan söylüyorsun' diyerek yol boyunca Yaban repliklerini kendisine söylediğini anlattı.

Sokakta karşılaştığı bu tür tavırlardan mutlu olduklarını anlatan Yılmaz, "Bunlar sevindirici, çok güzel tepki aldığımız çok keyifli çalıştığımız bir iş. Şimdi de tadını çıkarıyoruz aslında" dedi.

Televizyon Gazetesi.com

Haberin Devamı