Gazete Vatan Logo

Sokakta mülteci istemiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yıl sonuna kadar sokaklarda kalan mültecileri konaklama merkezlerine yerleştirmek istediğini açıkladı

Sokakta mülteci istemiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sene sonu itibariyle sokaklarda mülteci görmek istemediğini açıkladı. Önceki gün Orleans kentinde, Fransız vatandaşlığına kabul edilen 37 mülteci için düzenlenen törende konuşan Macron, Fransa’nın her köşesinde mülteciler için acil şekilde konaklama merkezleri kurmaları gerektiğini belirterek, ‘Fransa’ya sığınan herkesin insanlık onuruna yakışır bir şekilde yaşayabileceğini’ ifade etti.

İlk etapta 62 oteli yaklaşık 6 bin mültecinin kalabileceği konaklama merkezlerine çevireceklerini kaydeden Macron, sığınmacıların iltica başvurularının da hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi. Bu kapsamda hükümetin 18 ay süren iltica işlemlerinin 6 aya indirilmesiyle ilgili bir çalışma başlatacağı belirtildi. Macron’un mültecilerle, ekonomik nedenlerden dolayı Fransa’ya gelen göçmenler arasında bir ayrım yapacağı söyleniyor.

Macron ayrıca göçmenlerin ülkeye daha kolay adapte olabilmeleri için Fransızca kurslarının sayısını da artıracaklarını kaydetti. Fransız liderin, ülkeye yasal yollardan giriş yapan mültecileri en geç sene sonuna kadar konaklama merkezlerine ya da boş evlere yerleştirmeyi, yasadışı giriş yapan kişileri ise en kısa sürede ülkelerine göndermeyi planladığı vurgulanıyor.

Haberin Devamı