Gazete Vatan Logo

O ilimizde üç kişinin yan yana gelmesi yasaklandı!

Erzurum'da yeni tip corona virüs tedbirleri kapsamında, kent genelindeki cadde ve sokaklarda 3 veya daha fazla kişinin gruplar halinde dolaşması yasaklandı.

O ilimizde üç kişinin yan yana gelmesi yasaklandı!

Erzurum'da yeni tip corona virüs sebebiyle kent genelinde cadde ve sokaklarda 3 ve daha fazla kişinin yan yana yürümesi yasaklandı.

YENİ KARARLAR ALINDI

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Okay Memiş başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı.

Bu kapsamda hava ve kara yoluyla kente giriş yapacak kişilere, 14 gün süreyle ikametlerinden ayrılmamalarının yazılı şekilde tebliğ edilmesine ve konunun güvenlik güçlerince takip edilmesine karar verildi.

Kurulda, bu kişilerden ikametgahlarından ayrılmamaları yönündeki ikaza uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

İLÇELERDEN İL MERKEZİNE GELİŞLER YASAKLANDI

İlçelerden il merkezine gelen araçların tedarik, üretim zinciri ve sağlık dışında çok zorunlu haller olmadıkça il merkezine gelmelerine 30 Nisan 2020'ye kadar müsaade edilmemesi kararının alındığı kurulda, zorunlu hallerde vatandaşların Kaymakamlıklardan Seyahat İzin Belgesi alınması şartı getirildi.

Haberin Devamı

Kurul kararıyla, kent genelindeki cadde ve sokaklarda, üç veya daha fazla kişiden oluşan gruplar halinde dolaşması yasaklanarak uygulamanın kolluk kuvvetleri tarafından denetlenmesi istendi.

Vatandaşların market ve pazar yerlerinde çocuklarıyla dolaşmalarına engel olunması maksadıyla çocukların market ve pazar yerlerine alınmasının da yasaklandığı kurulda, alınan tüm kararların kolluk birimlerince titizlikle yürütülmesine karar verildi.

SİVAS'TA DA YAN YANA YÜRÜMEK YASAKLANMIŞTI

Sivas'ta Suşehri ve Akıncılar İlçe Hıfzısıhha Kurulu da insanların bir arada bulunmasını önlemeye yönelik ek tedbirler almış ve bu çerçevede başta İstanbul’dan olmak üzere il dışından gelenlerin 14 gün evlerinde karantinada kalmalarına karar verilmişti. Toplu taşıma araçlarındaki yolcu sınırlandırmasının yanında otomobillerde de en fazla 3 kişi bulunması zorunluluğu getirilerek salgının önüne geçebilmek amacı ile ilçe genelinde 3’ten fazla kişinin yan yana yürüme ve sosyal mesafeye uymayacak şekilde bir arada bulunulması da yasaklanmıştı.

Haberin Devamı