Gazete Vatan Logo

Sokaklar ona emanet

Kayseri Emniyeti’nin kurduğu Atlı Polis Grup Amirliği’nde görev yapacak tek kadın polis Arzu Güngör oldu

Sokaklar ona emanet

DÖRT yıldır Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde polislik yapan Arzu Güngör, gönülden bağlı olduğu mesleğini, çocukluğundan bu yana büyük bir ilgi duyduğu atlarla yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Erciyes Mahallesi’ndeki Atlı Polis Amirliğinde görevli Güngör, tesislerde bulunan atları sabahları kontrol edip sevmeden mesaisine başlamıyor. Ankara’da bulunan Atlı Polis Eğitim Merkezinde 4 aylık eğitimi tamamlayan Güngör, 12 meslektaşı ile vatandaşların yoğun olduğu caddelerde, sokaklarda, parklarda ve spor müsabakalarında görev alacak.

Güngör ‘Mesleğimi severek yapıyorum. Atlara karşı da büyük bir ilgim vardı. Çizgi filmlerden, eski Türk filmlerinden özelikle Cüneyt Arkın’dan dolayı. Daha sonra karşıma böyle bir fırsat çıkınca geri tepmek istemedim. İşimi memnuniyetle yapıyorum. Şimdiyse daha da severek yapıyorum çünkü hem bir hobi hem de bir iş olarak yapıyorum bunu. Benim için büyük bir avantaj’ dedi.

Herkes ilgi gösteriyor...

Güngör, atlı polislik yaptığına bazılarının inanmadığını belirterek, şunları söyledi: Başta ben bu işi yaparım dedim ama aklımda soru işareti vardı. ‘Acaba olur mu?’ kaygısı vardı. İşin içine girince yapacağımı gördüm. Çevrem de büyük ilgi görsteriyor. Ailem de önce şaşırdı. ‘Yapabilir misin’ dediler. Ama en büyük destekçim ailem ve eşim oldu.

Haberin Devamı