Gazete Vatan Logo

Sokak çalgıcıları Van için çaldı

Onların ne holdingleri, ne yüklü maaşları, ne de medyatik albümleri var

Yaptıkları en iyi iş sokakta şarkı söylemek. Sokak müzisyenleri bu kez depremzedeler için İstiklal Caddesi’nde mendil açıp şarkı söyledi

Vanlı depremzedeler için yurtiçinde yapılan yardım organizasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Beyoğlu’nu mesken tutan sokak çalgıcıları, şarkılarını bu kez felaketzedeler için söylediler. İstiklal Caddesi’nde bir araya gelen 13 farklı müzik grubu köşe başlarında felaketzedelerin yaraları için mendil açtı.

Sokak müzisyenleri, seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılar ile Beyoğlu’ndan gelip geçenlere keyifli dakikalar yaşatırken, yardım amacıyla bastırdıkları müzik CD’lerini 10 liradan satışa sundular. Etkinliğe duyarsız kalmayan vatandaşlar 10 liralık CD’lerden kapış kapış satın aldı. Parası olmayanlar ise bahşiş kutularına metal para attı. İstiklal Caddesi’nde bugün de devam edecek etkinliklerde sokak dansçılar da çeşitli gösteriler yapacak. Toplanan yardımları bizzat elden Van’a götüreceklerini belirten ‘Şantaj’ müzik grubundan Gizem Altınordu, amaçlarının 10 bin lira gelir elde etmek ve bununla alacakları gıda, yiyecek ve tıbbi malzemeleri bizzat Van’a giderek elden teslim edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı