Gazete Vatan Logo

Sokağa çıkma yasağında hastaneye gidilir mi? Hastane randevusu olanlar hastaneye gitmek için izin almalı mı?

Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlaması birçok konusunun sorgulanmasına neden oldu. Yasaktan muaf olanlar ve yasak kapsamı dışında tutulan açık olan yerler hastane randevusu olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Sokağa çıkma yasağında hastaneye gidilir mi? Sokağa çıkma yasağından hastane izni nasıl alınır, randevusu olan ne yapacak gibi sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar…

Sokağa çıkma yasağında hastaneye gidilir mi? Hastane randevusu olanlar hastaneye gitmek için izin almalı mı?

Sokağa çıkma yasağı birçok soru işaretini beraberinde getirdi. Hafta sonları sabah saat 10.00 ile akşam 20.00 arası sokağa çıkmak serbest. 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10.00'a kadar, 22 Kasım Pazar günü saat 20.00'den 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması olacağından hastane randevusu olan vatandaşlar arama motorlarına yöneldi. Sokağa çıkma yasağında hastaneye gidilir mi? Hastane randevusu olanlar hastaneye gitmek için izin almalı mı?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA HASTANEYE GİDİLİR Mİ?

İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında yasaktan muaf olan kişiler şu şekilde belirtilmiştir:

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup eve dönenler, doktor raporu ile sevk olan veya daha önceden alınmış doktor randevusu-kontrolü olan, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi), bulunduğu şehre son 5 gün içinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp yaşadıkları yere dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren belge, bilgi ile ibraz edenler), askerlik hizmetini tamamlayarak eve dönmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilenler yasak kapsamına girmiyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde Bakanlığımıza ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA AÇIK OLAN YERLER?

İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten işyerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri, AFAD birimleri, afetle ilgili çalışma yürüten kurum-kuruluşlar, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT gibi).

Haberin Devamı

Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğal gaz çevrim santralleri gibi), yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat-ithalat-transit geçişler dahil) ve lojistiğini yapan firmalar.

Oteller ve konaklama yerleri, sağlık hizmetlerinin kapasitesini artırmaya yönelik acil inşaat, donanım gibi faaliyetleri yürüten işletme-firmalar hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri, üretim ve imalat tesisleri.

Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları ve gazete dağıtıcıları.

Belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi, sebze, meyve toptancı halleri.