Gazete Vatan Logo

Şok suçlamadan aklandı, istifa etti!

Bankacının hak arayış hikayesi...

KAYSERİ’deki bir kamu bankasının merkez Kocasinan Şubesi’nde şef olarak görev yapan Remzi Yıldırım, ödeme fişlerinden birinde F.G.’ye 240 TL eksik ödeme yapınca hakkında soruşturma açıldı. 30 yıllık memur, bankanın çeşitli şubelerine tayin edilirken, hakkında açılan zimmet davasından beraat etti. Bu yargı sürecinde Yıldırım görevinden istifa etti.

Günde yaklaşık 1000 kişiye ödeme yapan Remzi Yıldırım, 5 yıl önce F.G.’ye 240 TL eksik ödeme yaptı. Yıldırım, iddiaya göre, aynı gün kasanın fazla verdiğini bildirdi. Açılan soruşturmada görevlendirilen müfettiş A.E., Remzi Yıldırım’ın eksik ödeme nedeniyle zimmetine para geçirdiğini belirten rapor düzenleyince, 30 yıllık memur 2007 yılı Kasım ayında Kayseri merkez şubesine, ardındın da maaşında 500 TL ve unvanında indirim yapılarak Niğde’nin Altunhisar, Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’ne tayin edildi.

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında açılan zimmet davasında ifade veren Yıldırım, suçsuz olduğunu, olayın bankadaki işlem yoğunluğundan kaynaklandığını belirtti. Mahkeme heyeti, Remzi Yıldırım’ın zimmet suçunu işlediğine dair yeteri derecede, kesin ve inandırıcı, her türlü şüpheye ilişkin kanıt elde edilmediğini bildirerek, beratına karar verdi. Yıldırım’ın çalıştığı banka, kararı temyiz etti. Remzi Yıldırım, beraat kararı üzerine banka genel müdürlüğüne başvurarak, hakkındaki haksız uygulamaların durdurulması, maaşındaki kesintinin kaldırılmasını istedi. Banka, müfettişin verdiği kararın doğru olduğunu belirterek Yıldırım’ı 7 Ağustos 2008 tarihinde Sivas’ın Gemerek, 6 Nisan 2009’da Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde görevlendirdi. Bu tayinlerle maddi ve manevi zarara uğradığını iddia eden 4 çocuk babası Yıldırım, 2009 yılında istifa etti.

Bu arada bankanın Yıldırım’ın beraat kararına Yargıtay’a yaptığı itiraz 2 Ekim 2012 tarihinde reddedildi, mahkeme kararı onandı.

İki çocuğunun yüksek öğrenime devam ettiğini belirten Remzi Yıldırım, banka aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlandığını belirterek, şöyle dedi:

"Yerel mahkeme ve Yargıtay suçsuz olduğumu kanıtladı. Ancak, son 6 yılda hırsız damgası yedim. İtibarım, geleceğimle oynadılar. Beni ve ailemi itham altında bırakıp, şerefimi zedelediler. Bunlar da yetmez gibi işimden ettiler. Yaşadıklarımdan dolayı fiziksel ve psikolojik sıkıntılar çektim. Onurum, gururumla oynadıkları için iş bulamadım. İkisi üniverdsitede okuyan çocuklarımın ve ailemin de geleceğini kararttılar. Bankanın benden aldıklarını ödemesini ve yaşattıklarının karşılığını hukuk önünde vermesini istiyorum."

Haberin Devamı