Gazete Vatan Logo

Şok sözler: Elimde bıçak olduğunu hatırlamıyorum

Adana'da kendisine küfrettiğini ileri sürdüğü arkadaşı 23 yaşındaki Abdullatif Ertürk’ü bıçaklayarak öldüren 25 yaşındaki Hanifi Akbaş ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı duruşmada, "Elimde bıçağın olduğunu dahi hatırlamıyorum" diye savunma yaptı.

Şok sözler: Elimde bıçak olduğunu hatırlamıyorum

Turgut Özal Bulvarı’nda bir kebapçıda çalışan Hanifi Akbaş, geçen nisan ayında servis aracını kullanan Abdullatif Ertürk’le ani fren yapması ve yüksek sesle müzik dinlemesi nedeniyle tartıştı. Bu tartışmanın ardından Ertürk ile aralarında gerginlik devam eden Akbaş 16 Mayıs’ta işten ayrıldı. Hanifi Akbaş, iddiaya göre 19 Mayıs günü saat 05.00 sıralarında eski işyerine giderek Abdullatif Ertürk’ü göğsünden bıçaklayıp kaçtı. Ertürk, götürüldüğü hastanede yaşamını yitirirken, Hanifi Akbaş polis tarafından yakalandı.

’BIÇAĞI KORKUTMAK İÇİN SALLADIM’

Hanifi Akbaş, Adana 2’inci Ağır ceza Mahkemesi’nde ’tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Abdullatif Ertürk ile tartışmasından sonra annesinin de rahatsızlığı nedeniyle kendi isteğiyle işten ayrıldığını belirten Akbaş, savunmasında şunları söyledi: "İşten ayrıldıktan 3 gün sonra sabah, çalıştığım kebapçının karşısındaki unlu mamulleri dükkanına gittim. Buraya Abdullatif’i görmek için gitmedim. Dışarıda beklediğim sırada karşıdan gelen Abdullatif’i gördüm. Durağa doğru giderken benim yanıma gelerek ’Hayırdır beni dövecekmişsin’ dedi. Ben de ağır küfürler ettiğini, onun yüzünden işten ayrıldığımı gerekirse döveceğimi söyledim. Alay edercesine ’Tamam tamam’ diyerek sol omzuma dokundu. Bende alay ettiğini söyleyince küfür etti. O anda kendimde değildim. Elimde bıçağın olduğunu dahi hatırlamıyorum. Daha sonra polis merkezine giderek teslim oldum." Mahkeme heyeti, Hanifi Akbaş’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı