Gazete Vatan Logo

Şok rapor katil zanlısını da çark ettirdi

Gelini ben değil, beyaz minibüslü 3 kişi öldürdü!

Adli Tıp raporuna göre Bacca’ya en az 2 kişinin tecavüz ettiği ortaya çıkınca katil zanlısı Murat Karataş ifadesini değiştirdi. Daha önce suçunu itiraf eden Karataş, dün “Irzına geçmedim. Onu, minibüsle bizi takip eden silahlı 3 kişi öldürdü” dedi...

Geçen yıl 31 Mart’ta Gebze’de öldürülen İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca davasındaki şok edici Adli Tıp raporu, katil zanlısını da çark ettirdi. İtalyan ailenin avukatı Mehmet Eke’nin önceki gün yaptığı açıklamada, Pippa Bacca’ya arabasına bindiği Murat Karataş’ın yanı sıra ikinci bir kişinin daha tecavüz ettiğinin DNA tespitiyle anlaşıldığını, üçüncü bir tecavüzcünün de olabileceğini söylemesiyle dava yeni bir seyir kazandı. Dün Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Murat Karataş önceki ifadelerinin tam tersi yönünde ifade verdi.

’Bir şeyden kaçıyordu’

Sanık Karataş, önceki duruşmalarda Bacca’ya tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğünü itiraf etmişti. Ancak dünkü duruşmada suçsuz olduğunu savunarak şunları söyledi: “Benim bu olayla hiç bir ilgim yok. Irzına geçmedim. Kendisini öldürmedim. Petrol istasyonunun önünde bana ‘Ankara’ yazılı kağıt gösterdi. Ben de ‘okey’ dedim. Sanki bir şeyden kaçıyor gibi bir hali vardı. Çantasını arka koltuğa koydu. İzmit’te ikinci tünele yaklaşırken beyaz bir minibüs arkamdan selektör yapıp beni sıkıştırdı. İkinci tünelde önümde durdu. Üç kişi minibüsten indi. Ellerinde silah vardı. Yüzlerini karanlıkta göremedim. Gözümü açtığımda ben çimenlerin üzerinde yatıyordum. O da çıplak vaziyette arka koltukta yatıyordu. Her yeri kan içindeydi. Üzerime kalacak diye korktum. Çalılıkların arasına bıraktım. Arabayı temizlettim. Kamera ve fotoğraf makinesini torpidoya koydum. Arabada bulduğum eşyaları atacaktım. Ama Çerkezköy’de yakalandım. Ben zaten daha önce de suçu kabul etmemiştim. Bunları anlatmıştım. Ancak kabul etmediler. Adli Tıp’tan gelecek raporu bekledim. Rapor geldiği için bugün bütün gerçekleri tekrar anlatıyorum.”

Onun DNA’sı da var

Sanığın sözleri duruşma salonunda şok etkisi yarattı ancak pek de inandırıcı bulunmadı. Zira Karataş Bacca’nın ırzına geçmediğini iddia etti, oysa Adli Tıp Raporu’na göre DNA örnekleri arasında onunki de var. Avukat Mehmet Eke de sanığın senaryo yazdığını belirterek, “Herkes senaryo yazma hakkına sahiptir. Önemli olan bu senaryonun gerçek olup olmadığı ve inandırıcılığının olup olmadığıdır” demekle yetindi. Duruşma, bazı tanıkların dinlenmesi ve TEM Otoyolu’ndaki kamera kayıtlarının incelenmesi amacıyla 26 Mart 2009 tarihine ertelendi.

‘Ona inanmıyorum en ağır ceza verilsin’

DuruŞmaya katılan Pippa Bacca’nın ablası Antonia Giusepinna Beatrice Pasgualina Di Morineo, katil zanlısının savunmasına inanmadığını ve gereken en ağır cezanın verilmesini istediğini söyledi. Cesedi ilk gördüğü anı unutamadığını da anlatan abla Morineo, “Gözlerinde korku ve belirgin şaşkınlık ifadesini hissettim. Birden fazla kişinin tecavüz etmiş olabileceğini biz de düşünmüştük. Mahkemeden aklının köşesinden bu tür suçlar için en küçük düşünce geçenlere örnek teşkil edecek bir karar çıkmasını umut ediyorum” dedi.

Haberin Devamı