Gazete Vatan Logo

ŞOK! Kalbi göğsünün dışında doğdu!

Pakistanlı aile, kalbi göğsünün dışında doğan kızları için kelimenin tam anlamıyla ızdırap çekiyor. Ailenin tek umudu kızlarını Avrupa'da ameliyat ettirip hayatta kalmasını sağlamak...

ŞOK! Kalbi göğsünün dışında doğdu!

Gazetevatan.com

Pakistanlı 22 yaşındaki Shaista Zahida, geçen hafta Pakistan'ın Multan şehrinde doğum yaptı. Fakat doğumdan sonra, ismini Laraib koydukları kızlarının son derece nadir görülen bir durum sebebiyle kalbinin dışarda olduğunu görünce şok geçirdi.

Minik Laraib'in dışarda olan organı düzgün çalışmasına rağmen, doktorlar hayatta kalabilmek için cerrahi müdahaleye ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Fakat, Pakistanlı doktorlar bebeğin hayati operasyonunu gerçekleştiremiyor.

Hem Şaista hem de 28 yaşındaki eşi Baloch bebeklerinin yurtdışında tedavi olmasını istiyor.

Baloch, Pakistan hükümetinden kalbi dışarda atan kızı için yardım istediğini ve böylelikle ameliyat için bebeğin için yurt dışına götürülebileceğini söyledi

Baloch, Doktorların, böyle bir problemin herhangi bir Avrupa ülkesinde tedavi edilebileceğini ilettiğini söyledi ve Pakistan'la Pencap hükümetlerine yardım çağrısında bulundu.

Acılı baba; 'Eğer hükümet isterse, kızım herhangi bir yabancı ülkede ameliyat olup tedavi edilebilir ve normal bir hayat yaşayabilir.' dedi.

Haberin Devamı