Gazete Vatan Logo

ŞOK! Gözlerini oyup yedi! Kutsal kitapta yazdığını söyleyip...

Her iki gözünü hapiste çıkarıp, bunlardan birini yiyen Teksas'taki bir idam mahkumu için, yetecek kadar büyük derecede akıl hastalığının olmadığı söylendi. Ancak jürinin ırksal önyargılarının olabileceği öne sürüldü.

ŞOK! Gözlerini oyup yedi! Kutsal kitapta yazdığını söyleyip...

GAZETEVATAN.COM

2004 yılında ayrıldığı karısını, oğullarını ve daha bebek olan kızını acımasızca katlettiği için ölüm cezasına çarptırılan Andre Thomas, ABD 5. Temyiz Mahkemesi tarafından idam edilecek kadar akli dengesinin yerinde bulundu.

Akıl hastası bir anneden dünyaya gelen ve gençliğinden beri madde ve alkol bağımlılığıyla birlikte zihinsel hastalıklarla mücadele eden 35 yaşındaki Thomas, ailesini katleti. Katil, Tanrı'nın kendisine söylediği için çocuklarının kalbini oyup ceplerine koyduğunu söyledi.

Tutuklanmasından kısa bir süre sonra, sağ gözünü oyan Thomas, İncil'deki bir ayeti uyguladığını belirtti. O ayet de şöyleydi; "Eğer sağ gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at."

2008'de, zaten ölüm cezalı almışken, kalan gözünü çıkarıp sonra da yedi. Başlangıçta yargılanmak için uygun bulunmazken, kendisini değerlendiren psikiyatristler, daha sonra akıl hastanesinde iyi hizmet ettiğini ve aklının suçlamalarla yüzleşecek kadar berrak olduğunu ortaya koydu.

ABD mahkemesi, sanığın yaptıklarının yanlış olduğunu anladığı sürece tamamen hasta olmadığını ve akıl hastalığını infaz için bir engel olarak görmediğine karar verdi.

Haberin Devamı

Yargıç Cathy Cochran 2009'da Thomas'ı geri çevirdiğini belirterek, "Başvuru sahibi açıkça çılgın", fakat aynı zamanda Texas yasalarına göre "aklı başında" dedi.

Thomas şimdi hapiste psikiyatri koğuşunda tutuluyor. Henüz idam için bir tarih belirlenmedi.