Gazete Vatan Logo

ŞOK! Eski direk dansçısı internette tanıştığı adamı...

İntihar sözleşmesinden döndü ve adamı yalnız başına ölüme terk etti. İngiltere'de eski bir direk dansçısı hapis cezasına çarptırıldı. 44 yaşındaki kadının ne zaman hapse gireceği ise Ocak ayında belli olacak.

ŞOK! Eski direk dansçısı internette tanıştığı adamı...

İngiltere'de 44 yaşındaki Natasha Gordon, 31 yaşındaki Matthew Birkinshaw ile internetteki bir intihar forum sayfasında tanıştıktan sonra onu 'beraber ölmeye' ikna etti.

Eski direk dansçısı şimdi, postacı Birkinshaw ile yaptığı 'intihar anlaşması'ndan döndüğü ve onu yalnız başına ölmeye bıraktığı için hapis cezasıyla karşı karşıya...

Jüri tarafından suçlu bulunan Gordon'un hapse gireceği tarih henüz belli değil. Ocak ayında son durum netleşecek.

Gordon'un ikna ettiği Birkinshaw'a attığı mesajlarda "Yarın gitmek için sabırsızlanıyorum - umarım fikrini değiştirmezsin" dediği belirtildi.

Savcılar, 17 Aralık 2015'te Birkinshaw'ın, Walsall'daki evinden Peterborough'daki Gordon'un evine 90 mil yol katettiğini söyledi.

Çift yöntemleri tartıştı ve yakınlardaki Rutland Water'a sürdü. Burada sessiz bir yolun kenarında 31 yaşındaki adam ölene kadar süreç başladı.

Ancak, internette en az 6 kişiyle intihar planlarını görüşen Gordon, daha sonra olay yerinden ayrılmaya karar verdi.

Oradan ayrıldıkran sonra yakınlardaki bir otele yürüdü. Polis ve kendisini öldüreceğini söylediği mesajını aldıktan sonra endişeye kapılarak polisi arayan erkek arkadaşı tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Leicester Ceza Mahkemesi, Gordon'un, güvenlik güçlerine Birkinshaw'ın 450 metre ötede çok geç olmadan öleceğini söylemediğini duyurdu.

Postacının cesedi o akşam arabasında bulundu.

Otopside yapılan incelemede, Birkinshaw'ın karbon monoksit zehirlenmesine maruz kaldığı bulgusuna ulaşıldı.

Gordon intiharı teşvik etmeyi reddetti, ancak jüri tarafından üç saatlik görüşmelerin ardından suçlu bulundu.