Gazete Vatan Logo

ŞOK! 'Eğer konuşursa biterim!' Oyuncuyu cinsel ilişkiye...

ABD medyasının en güçlü isimlerinden, CBS'in eski CEO'su Les Moonves'in cinsel saldırılarına maruz kalan Bobbie Phillips konuştu.

ŞOK! 'Eğer konuşursa biterim!' Oyuncuyu cinsel ilişkiye...

ABD medyasının en güçlü isimlerinden CBS'in eski CEO'su, 1995'te aktris olmak isteyen bir kadını oral ilişkiye zorlamasıyla geçtiğimiz aylarda istifa eden Les Moonves'in olayı kapatma çabaları 120 milyon dolarlık kıdem tazminatına mal olabilir.

O zamanlar 25 yaşında olan Bobbie Phillips New York Times'a, menajerinin Friends ve E.R dizilerinin yeni başladığı sıralarda Moonves'in kendisini bir yıldız haline getirebileceğini söylemesiyle Warner Bros Stüdyoları'ndaki ofisine gittiğini belirtti.

7 Mart 1995'teki görüşmede Moonves, Phillips'e E.R (Acil Servis)'nin oyuncu direktörüyle bir görüşme ayarlayacağının sözünü verip, ona çeşitli stüdyo projelerinin durumunu belirten bir tuval gösterdi.

Phillips, Moonves'e döndüğünde, Moonves'in pantolonunu indirdiğini ve ereksiyon halindeki penisini kendisine göstereek "Bak nasıl beni sertleştirdin" dediğini aktardı.

Phillips ayrıca o zamanlar 3 çocuk babası olan Moonves'in kendisine "Kız arkadaşım ol seni herhangi bir projeye sokayım" dediğini belirtti.

Haberin Devamı

Phillips, Moonves'in bunları dedikten sonra boynunu kavradığını, kendisini dizlerinin üzerine çöktürdüğünü ve cinsel organını zorla ağzına soktuğunu söyledi.

O sırada Moonves'e gelen bir telefonla yarıda kesilince Phillips dayalı olduğu masada bir beyzbol sopası farkedip aldığını ve eşinin kenara atılmış fotoğrafını gördüğünü söyledi.

Ünlü aktris "Tek düşünebildiğim beyzbol sopasını kafasına geçirmek istediğimdi" diyor.

Moonves'in görüşmesi bitince Phillips'e dönüp E.R'nin oyuncu direktörüyle görüştüğünü ve direktörün genç kadınla tanışmak istediğini söylediğini belirttiğini aktaran Phillips, "Sopayı indirdim, bahane bularak kaçtım" diyor.

'EĞER BOBBIE KONUŞURSA BİTERİM'

O sıralarda menajeri olan Marv Dauer de Moonves'in kendisine "Eğer Bobbie konuşursa, biterim" dediğini aktardı.

Phillips'in avukatı Eric George Times'a zararları için 15 milyon dolar isteyen Phillips'in Moonves’in avukatlarıyla yapılan görüşmelerden sonra yasal seçeneklerini tarttığını söyledi.

Times'a yaptığı açıklamada Moonves, “İnanıyorum ki, Bayan Phillips ile 20 yıldan uzun bir süre önce yaşananlar karşılıklı rızaya dayanıyordu” dedi.

Haberin Devamı

ABD'de televizyon endüstrisinin en güçlü yöneticilerinden Leslie Moonves, cinsel taciz ve saldırılara karşı dünya genelinde kadınların başlattığı #MeToo (Ben de) hareketinin etkisiyle, 12 kadının kendisini cinsel istismar ile suçlaması sonrası istifa etmişti.

Suçlamalar arasında elle taciz, oral sekse zorlama ve reddedilmesi sonrası söz konusu kadınların kariyerlerini engelleme yer alıyor. Cinsel istismarla suçlandığı makalelerden sonra Moonves ise 'dehşet verici' diye nitelediği iddiaları reddetti.