Gazete Vatan Logo

Şok diyet öldürdü

Ağır bir diyeti kısa sürede uygulamak isteyen İngiliz kadın hayatını kaybetti

İngiltere'de yaşayan 40 yaşındaki Jacqueline Henson, LighterLife şirketinin 25 kilo zayıflamasını vaat eden diyet planını yanlış uygulayınca hayatından oldu. Her gün 4 litre su tüketilmesini öngören diyeti abartan Henson iki saatten az bir sürede 4 litre su içince bilincini kaybetti. Ertesi gün de öldü.

Bay Henson 17.00'de eve gelen eşinin, kısa sürede 2 şişe su içtiğini ve yaklaşık 6 saat sonra fenalaşarak banyoya gittiğini kızının çığlıkları üzerine yanına koştuklarında ise nefes almadan yerde yattığını gördüklerini anlattı.

Acılı eş, LighterLife'ın müşterilerine tüketemeyeceği kadar çok su içmeleri yönünde yanlış öneride bulunduğunu söyleyerek şirketi suçladı.

Şirket yetkilileri ise diyetlerinin 4 litre suyu tüm gün içinde tüketilmesine bağlı olduğunu açıklayarak kendilerini savundu. Söz konusu diyet, 12 haftada 25 kilo vermeye yönelik bir program.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri şirketle ilgili soruşturmanın ardından Jacqueline Henson'ın kazayla öldüğü yönünde rapor verdi. Otopsi raporuna göre bayan Henson beyin felci geçirdi. Sağlık Bakanlığı'ndan Roger Whittake, kısa sürede 4 litre su tüketmenin ölümcül sonuçlara yol açacağı uyarısında bulunarak suyun az miktarda ve sık içilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı