Gazete Vatan Logo

ŞOK! Dinozorlar geri gelebilir!

Fosilbilim dünyası, tarih öncesi canavarların kanında beslenen kenelerin 99 milyon yıllık kenelerin keşfedilmesinin ardından heyecanlı. Kene kanlarının teorik olarak dinozorları geri getirmek için kullanılabileceği söyleniyor.

ŞOK! Dinozorlar geri gelebilir!

Bu yılın başlarında, bilim uzmanı ve yazar Helen Pilcher, nesli tükenen türlerin parçalardan geri getirilebileceğini iddia etti.

Pilcher kitabında, "Eğer bir sivrisinek içerisinden bir dinozor kan hücresi kurtarılabilirse daha sonra kendi DNA'sı çıkarılan bir yumurtaya nakledilebilir ve dinozor yetiştirilebilir" diyor.

Nature Communications dergisinde kene hakkında bir makale yayınlayan bir entomolog David Grimaldi, son bulguyu dinozorların anlaşılmasında inanılmaz bir rol olarak belirtti.

Ekibinin Myanmar'daki paraziti bulmaları hakkında muhteşem yorumunu yapan Grimaldi "Dinozor tüyleri ile doğrudan bağlantılı olan keneleri bulabildikleri ilk bulgu" olduğunu söyledi.

MYANMAR'DA BULUNDU
Myanmar’da bulunan bu kehribar örneklerinin 99 milyon yıllık olduğu düşünülüyor. Koleskiyoncular tarafından bulunan bu örnekler, bilim insanları tarafından satın alındılar.