Gazete Vatan Logo

Şöhret için önümde yıllar var

"Kalk Gidelim" dizisinde "Duru" karakterini canlandıran Ece Aydemir, "Ben, oyuncu oldum dememek gerek. İnsan kendini geliştirmeye çalışmalı. Büyük gösterdiğimi söylüyorlar ama 17 yaşındayım. Önümde daha uzun yıllar var, o yüzden avantajlı olduğumu düşünüyorum" diyor.

Şöhret için önümde yıllar var

“Kalk Gidelim” dizisinde “Duru” karakterini canlandıran Ece Aydemir, “Bir oyuncu oldum dememeli, sürekli kendini daha da geliştirmeye bakmalı” diyor.

Kalk Gidelim” ilk oyunculuk deneyiminiz mi?

Uzun soluklu bir dizi olarak ilk oyunculuk deneyimim. Daha öncesinde “Olmaz Böyle Şey” adlı televizyon filminde oynamıştım.

Oyunculuk eğitimi aldınız mı?

Eğitimlerime devam ediyorum. Zaten bir oyuncu oldum dememeli. Kendini dahada geliştirmeye bakmalı. Oyunculuk eğitimi dışında binicilik, şan ve piyano eğitimi de alıyorum. Kendimi birçok alanda geliştirmek istiyorum.

Oyunculuk hayali var mıydı eskiden?

Aslında çok yoktu ama son bir-iki sene içerisinde çok fazla istemeye başladım. İşin içine girdikçe daha da bağlandığımı fark ettim. Şimdi sorsak akademik bir başarı da istiyorum elbet ama oyunculuk bunun biraz daha önüne geçiyor diyebilirim.

Keyif alarak çekiyoruz

Hem üniversite sınavına hazırlanıp hem bir dizide oynamak zor oluyor mu?

Tahmin ettiğim kadar zor olmadı benim için. Ama ben ikisini de çok iyi idare ettiğimi düşünüyorum.

Haberin Devamı

Nasıl bir hismiş peki uzun soluklu bir dizide rol almak?

Çok güzel bir duygu aslında. Dizimizin kadrosu da çok iyi. Ufuk Özkan olsun, Yıldız Kültür olsun.. Herkesle aram çok iyi. Onlarla olan her sahnemden bir şeyler kapmaya çalışıyorum. Çok keyif alarak çekiyoruz sahneleri. Bu dizinin beni dahada geliştirdiğini düşünüyorum.

Dizide canlandırdığınız “Duru” karakteri nasıl biri?

Duru 22 yaşlarında enerjik ve sevimli bir kız. İstanbul’dan geliyorlar. Babasının işleri kötüleşince köye yerleşiyorlar. Ama çabucak köye adapte oluyorlar. Aslında Duruyla birbirimize çok benziyoruz. Bu sebeple rolümü çok seviyorum. Duru ne düşünürse Ece de onu düşünüyor gibi bir şey. O yüzden sahneleri daha doğal bi şekilde oynadığımı düşünüyorum.

Avantajım yaşımın 17 olması

Genç bir oyuncu olarak en çok nelere dikkat ediyorsunuz?

Çok fazla film ve tiyatro izleyerek gözlem yapmaya çalışıyorum. İnsanların oyunculuklarına bakıyorum. Bizim dizimizde Ufuk Özkan ve Erkan Sever nasıl oynuyorlar, onlardan neler kapabilirim diyerek gözlemliyorum. Kendime ders çıkarmaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

Yaşınızın oyunculukta avantajı, dezavantajı oluyor mu?

17 yaşındayım ama daha büyük gösterdiğimi söylüyorlar. Önümde daha uzun yıllar var o yüzden yaşımın küçük olmasının avantaj olduğunu düşünüyorum.

Şehir dışında olmak sizi zorluyor mu?

Ailemden ayrıldığım için zor oluyor bazen. Sekiz ay önce ilk Muğla’ya gidişimde çok zorlanmıştım. Daha önce hiç bu kadar uzun süre ayrı kalmadığım için biraz sıkıntılı olmuştu. Bir haftalık bir ayrılık gibi de değil. Okulumuda değiştirip Muğla’ya aldım. Başlarda çok zorlanmıştım ama şimdi alıştım.

Sinema filminde oynamak isterim

Oyunculukta hedefleriniz neler?

Öncelikle kendi içime sinmiş ve herkesin takdirini kazanmış bir oyuncu olmayı çok istiyorum. Sinema filminde oynamayı çok istiyorum. Değişik karakterler canlandırmayı da isterdim. Psikopat bir kız olsun, hasta bir kadın olsun...

Haluk Bilginer‘e hayranım

İlham aldığınız oyuncular var mı?

Pelin Karahan’la aynı yaşlarda başladık ve onu aile hayatı, vizyonu ve oyunculuğu ile beğeniyorum. Haluk Bilginer’in yaptığı işlere ve oyunculuğuna hayranım. Yabancı olarak ise Jennifer Lawrance’ı yaptığı filmler ve estetik duruşu ile çok başarılı buluyorum.

Haberin Devamı