Gazete Vatan Logo

Söğüt'te sıcak buluşma

Geçen yıl yaşanan kavganın ardından bu yıl Erdoğan Söğüt'teki törenlere Bahçeli'yle kol kola geldi

Söğüt Şenlikleri’nde geçen yılın aksine’birlik-beraberlik’ mesajı vardı... Başbakan Erdoğan ile MHP Genel BaşkanıDevlet Bahçeli, şenlik yürüyüşünü birlikte başlattı, protokolde birlikteoturdular, Ertuğrul Gazi’nin türbesini ziyaret ederek, dua ettiler...

BİLECİK’İN Söğüt İlçesi’nde düzenlenen726’ncı Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne, Başbakan Erdoğan ile MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli’nin el sıkışıp, birlikte dua etmesi ve aynı saftayürümesi damgasını vurdu.

Şenlikler dün sabah Hükümet Konağı önündenyürüyüşle başladı. Başbakan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli aralarında Vali Çolakile birlikte yaklaşık 10 bin kişilik kalabalığın ön sırasında yaklaşık birkilometrelik Şenlik Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi.


’Tek vatan, tek bayrak’

Erdoğan statyumdaki törende yaptığıkonuşmada birlik ve beraberliği korumanın yolunun ortak değerlerden geçtiğinisöyledi. Erdoğan özetle şöyle konuştu:

*Buradaki tablo, farklı siyasi parti genelbaşkanları ve farklı siyasi görüşteki insanların burada olması, TürkiyeCumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Bu tek devlet, tekmillet, tek vatan ve tek bayrak anlaşışıdır.

*Bugün almamız gereken dersler ve gerekenmesejlar var. Bu mesaj Ertuğurlu Gazi’nin annesi Hayme Ana’nın oğluna verdiğiöğüdünde saklıdır. Osmanlı medeniyetinin en önemli farkı kendi medeniyetinidiğerlerini yok ederek değil, onları da içine almış olarak kurmuş olmasındır.Farkılı diller, farklı kültürler, farklı medeniyetler Osmanlı’nın topraklardabarış ve huzur içinde yaşamıştır. Kulaklarımızı atalarımızın hikmetlisözleriyle dolduralım.

*Bize düşen bu zor coğrafyada birlik veberaberlik ruhunu koruyarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetlerseviyesine üzerine, kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiğişekilde ulaştırabilmektir.


Edebali’nin nasihatı

Erdoğan konuşmasında, Şeyh Edebali’ninOsman Gazi’ye şu nasihatını tekrarladı: “Dünya senin gözlerinin gördüğü gibibüyük değildir. Bilinmeyenler, görünmeyenler ancak senin faziletinle günışığına çıkacaktır. Ananı atanı say, bil ki bereket büyüklerle beraberdir. Budünyada inancını kaybedersen, yeşilken çorak olan çöllere dönersin. Daima açıksözlü ol. Her sözü üstüne alma. Sevildiğin yere sık gidip gelme ki itibarınazalmasın. Unutma ki yüksekte yer tutanlar, aşağıda yer tutanlar kadaremniyetli değildir.”

Erdoğan’ın yeğeni bu yıl katılmadı

*Şenlik Yürüyüşü’nde ülkücü gruplar sıksık ‘Bozkurt’işareti yaparken, bu yılki katılımın geçen yıla göre az olmasıdikkati çekti. Ülkücüler, sadece yürüyüş sırasında Erdoğan’a ‘Bozkurt’işaretiyapmakla yetindi.

*Erdoğan’ın geçen yılki şenliklerde çıkan olaylarsırasında ülkücülere müdühale ederken yüzünden yaralanan koruması ve yeğeni AliErdoğan, bu yıl Söğüt’e gelmedi.

*Sıkı güvenlik önlümlerinin alındığı SöğütŞenlikleri’nde yaklaşık 2 bin polis görevlendirildi, 20 polis kemarası değişiknoktalardan görüntü aldı, bir polis helikopteri sürekli tören alanının üzerindeuçtu.


Geçen yıl ne olmuştu?

Geçen yıl yapılan şenliklerde AKP’liler ileMHP’liler arasında kavga çıkmış, Erdoğan’ın yeğeni ve koruması Ali Erdoğançıkan arbedede yaralanmıştı. Olayla ilgili soruşturma sonucunda Bilecik EmniyetMüdürü Şuayip Doğanç görevden alınmıştı. Bu olay AKP ve MHP örgütleri arasında gerginlikyaratmıştı.

ŞENLİK COŞKUYLA KUTLANDI...

Şenliklerde Mehteran Takımı ve halkoyunları ekipleri gösteri yaptı. Ardından atlı genç kızlar protokol tribününönünden geçerken Başbakan Erdoğan’dan alkış aldı. Şenlikte 2 bin polis görevyaptı.

BİRLİKTE DUA ETTİLER



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP GenelBaşkanı Devlet Bahçeli, Ertuğrul Gazi’nin türbesinde dua etti.

Cumuhurbaşkanı Gül’den mesaj

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ErtuğrulGazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Cumhurbaşkanı Gül mesajında şöylededi:

“Toplumumuzdaki tarih bilincinigüçlendirerek, bizi millet yapan temel değerlerimize sıkıca sarılıp, daha mutluyarınlara ulaşacağımızdan kuşku duymuyorum. Her yıl coşkuyla gerçekleştirilenErtuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ni, Türk Milleti’nin tarihiniunutmayacağının ve bu topraklarda bayrağını sonsuza kadar algalandıracağınınkanıtı olarak değerlendiriyorum.”

Haberin Devamı