Gazete Vatan Logo
Magazin Kıvanç Tatlıtuğ Kenan Sofuoğlu'nu oynayacak

Kıvanç Tatlıtuğ Kenan Sofuoğlu'nu oynayacak

Ünlü motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun hayatı film oluyor. Kazandığı başarılarla dünyaca ün salan motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nu Kıvanç Tatlıtuğ oynacak. Şampiyon motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun acı ve başarılarla dolu yaşamı etkilenen Kıvanç Tatlıtuğ, sporcunun hikayesini film yapıp başrolde kendi oynamak istiyor.Peki Kenan Sofuoğlu kimdir? İşte ünlü motosikletçinin hayatından bilinmeyenler..

Kıvanç Tatlıtuğ Kenan Sofuoğlu'nu oynayacak

Kenan Sofuoğlu'nun başarı ve acılarla dolu maceralaı hayatı sinemaya aktarılıyor. Ünlü motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nu Kıvanç Tatlıtuğ canlandırcak. 4 kez dünya şampiyonu olan ve Türk bayrağını dünyanın dört bir yanında dalgalandırarak gururumuz olan milli sporcu Kenan Sofuoğlu'nun acı ve başarılarla dolu hayatı, Kıvanç Tatlıtuğ'u çok etkiledi. Kendisi de motosiklet sevdalısı olan ünlü oyuncu, bu hedefini eşi Başak Dizer ve yakın çevresiyle paylaştı.

İKİLİ BİR ARAYA GELECEK

Takvim gazetesinde yer alan habere göre; Kenan Sofuoğlu'nun hayatını derinlemesine araştıran Kıvanç Tatlıtuğ, filmin başrolünde de rol alıp Sofuoğlu'nu canlandırmak istiyor. Yakışıklı oyuncu, tüm detayları hazırlamadan önce Kenan Sofuoğlu ile bir araya gelecek.

KOSTÜM VE MEKANLAR EŞİNE EMANET

Kıvanç Tatlıtuğ'un filminin kostüm ve mekan gibi kısımları eşi Başak Dizer'e emanet olacak. Tatlıtuğ, Sofuoğlu ile anlaşırsa her zamanki gibi ağabeyleri ve babasından ticari konuda fikir alacak.

İŞTE KENAN SOFUOĞLU'NUN ACI DOLU YAŞAMI

Haberin Devamı

Yıl 2007 23 yaşındaydı. Supersport Dünya Şampiyonluğu'nu bitime 3 yarış kala garantileyerek dünya şampiyonu oldu.Yıl 2008 24 yaşındaydı. Bu kez de motosiklet kazasında kaybettiği kendisinden 2 yaş büyük ağabeyinin tabutunu taşıdı. Yıl 2009 25 yaşındaydı. Dünya şampiyonuydu, sponsoru yoktu, maddi desteği yoktu. O sırada İddaa'dan isim hakkı geliri olarak 700 bin TL kazandı. "Bahis ve şans oyunlarından gelen tek bir kuruşu boğazımdan geçirmem" diyerek reddetti. Yıl 2010 26 yaşındaydı. Süpersport Dünya Şampiyonluğu'nu 2. kez kaldırdı, bitiminde Türk bayrağı ile attığı tur ve giydiği Osmanlı kavuğu ile çok konuşuldu.Yıl 2011 27 yaşındaydı. Bu yılın kaderinde de babasını kanserden kaybetmek ve elleriyle toprağa vermek yazılıydı. 6 kişilik ailenin tek erkeği kalmıştı.Yıl 2012 28 yaşındaydı. Süpersport Dünya Şampiyonluğu'nu 3. kez kazanan ilk sporcu oldu, bayrağı yeniden dalgalandırdı, İstiklal marşını yeniden okutturdu.Yıl 2014 30 yaşındaydı. Hayatını Julia Looman ile birleştirdi.Yıl 2015 31 yaşındaydı. 14 Mart 2015'de oğlu Hamza dünyaya geldi. Doğumundan kısa bir süre sonra Hamza bebek beyin kanaması geçirdi. 4 ay yoğun bakımda kaldı.

Haberin Devamı

KENAN SOFUOĞLU KİMDİR?

Kenan Sofuoğlu; motor tamircisi bir babanın (İrfan Sofuoğlu) en küçük oğludur. 25 Ağustos 1984 tarihinde Adapazarı'nda doğmuştur. 2002 yılında Almanya'ya yerleşen yarışçı, aynı yıl Yamaha-Cup'ı kazanmıştır. En büyük destekçisi olan ağabeyi Bahattin Sofuoğlu'nu 2002 yılında bir otomobil kazasında vefatı sonrasında ağabeyinin arkadaşı Aytunç Taş'tan destek görmüştür. 2003 sezonunda Supersport-IDM'de 2. olduktan sonra 2004'te Fim Superstock 1000 Cup'a geçmiştir. 2004 sezonunu şampiyona üçüncüsü olarak tamamladıktan sonra 2005 Superstock-1000 şampiyonluğunu hedef seçmiştir. İlk iki yarışı kazanmasına rağmen yaptığı bir kaza sonucu bileğini kırması sebebiyle Misano'daki yarışa katılamamış, sezonu 2. olarak tamamlamıştır.
2006 senesinde Supersport-WM'ye başlarken sponsorluk sorunları yüzünden Yamaha Almanya takımından ayrılmak zorunda kalmıştır. Ancak son anda İsviçre'de yaşayan, ismi gizli tutulan bir(Selçuk Allaç) Türk işadamının sponsorluk sağlamasıyla Ten Kate'nin Honda takımına katılmıştır. Supersport WM'de 2006 sezonunu üçüncü olarak tamamlamıştır.
2007 yılında Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyon olmuştur.
2010 Yılı Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 13. ayağı olan ve Fransa'da Paris'in kuzeyinde bulunan Magny Cors Pisti'nde koşulan yarışta Kenan Sofuoğlu 2. sırada yer almasına rağmen Dünya Şampiyonu olmayı başarmıştır. Kenan Sofuoğlu, yarışın ardından boynunda Türk bayrağı ile zafer turu atmasının ardından Osmanlı kavuğu giymiştir..
2011 yılında Spor Toto'nun teklif ettiği 800,000 TL lik isim hakkı bedelini, dini inancı gereği reddetmiş ve hayır kurumlarına verilmesinden memnuniyet duyacağını belirtmiştir.
2012 yılında Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda sezonun bitimine 1 yarış kala şampiyon olmuştur.
2015'te Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda , en yakın rakibine (Patrick Jacobsen) 33 puan farkla , Fransa'da çıktığı yarışta podyuma çıkarak dünya şampiyonluğunu garantiledi. Bu da 4. şampiyonluğu oldu.
Ağabeyi Sinan Sofuoğlu 9 Mayıs 2008 günü Kocaeli Körfez Pisti'inde geçirdiği motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetmiştir.
İlk yıllar
Motor tamircisi bir babanın dört çocuğunun üçüncüsüdür. 1996 yılında Türkiye şampiyonasında yarışan ağabeyi Sinan'ı izleyerek motor sporları ile tanışmış, 2003 yılında abisi Sinan'ın bir yarışta ayağını kırması ile boş kalan motorunda, 16 yaşında özel izin ile yarışlara katılmaya başlamıştır. Ağabeyi Sinan'ın motoruyla yaptığı bu ilk kalkış yarışını kazanmıştır.
Motor 2 kariyeri
Kenan Sofuoğlu 2010 yılında Dünya Supersport Şampiyonası'nı 1. bitirerek şampiyonluğa ulaşmıştır. Bu Kenan Sofuoğlu'nun 2. Dünya Supersport Şampiyonası şampiyonluğudur. Bu şampiyonluktan sonra gelecekte farklı bir seride yarışmak istediğini belitmiştir. Bu doğrultuda 2010 sezonunda açılan Motor 2 şampiyonasını seçmiştir ve sezonu son iki yarışı için Techomag CIP ekibiyle anlaşarak Moto 2 de yarışan ilk Türk motorsikletçi olmuştur. Bu seride Portekiz ve İspanya yarışlarına katılmıştır. Kenan Sofuoğlu 2011 sezonunda da Moto 2. sınıfında Technomag CIP takımıyla yarışacaktır.
Özel hayatı
3 Eylül 2014 tarihinde Hollandalı Julia Looman ile evlendi. Çiftin 14 Mart 2015'te Hamza isimlerini verdikleri bir oğlu oldu. Hamza Sofuoğlu 2 Mayıs 2015 tarihinde beyin kanaması geçirerek yoğun bakıma alındı. Kenan Sofuoğlu 16 Temmuz 2015'te sosyal medya aracılığı ile yaptığı açıklamada Hamza bebeğin sağlık durumunun iyiye gitmediğini açıklamıştır.26 Temmuz 2015 tarihinde Hamza Sofuoğlu vefat etmiştir.

Haberin Devamı