Gazete Vatan Logo

Şoför göreve iade edildi gazi tartışması büyüdü!

Ankara’da belediye otobüsü şoförünün Şırnak Gazisi Yılmaz Yiğit’e hakaret ettiği iddiasıyla başlayan tartışma büyüyor. Şoförü görevi iade eden Başkan Melih Gökçek “Olay provokasyon, Gazi hızlı CHP’li” dedi.

Şoför göreve iade edildi gazi tartışması büyüdü!

Ankara’da belediye otobüsü şoförünün Şırnak gazisi Yılmaz Yiğit’e hakaret ettiği iddiası üzerine otobüs şoförünü açığa alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptırdığı soruşturmanın ardından şoförü haklı buldu ve görevine iade etti. Olayla ilgili sesli bant bulunduğunu, bunu sonuna kadar izlediğini de anlatan Gökçek, twitter’dan olayı şöyle anlattı; “Şoför, çocuğuyla otobüse binen gazinin çocuğuna binerken yardım ediyor. Gazi yaptığı basın toplantısında otobüse binerken Gazi olduğumu söyledim diyor. Görüntülerde böyle bir şey yok. Yani Gazi insanları aldatıyor. Şoför, Gazinin bir elinin protez olduğunu bilmiyor ve Gazi otobüsten inerken kartını soruyor. Gazi cebimden al deyince şoför Gazi’nin elinin protez olduğunu fark ediyor ve buyurun inin diyor.

‘Kılıçdaroğlu nikah şahidi’

Gazi bundan sonra illa cebinden kartın alınmasını istiyor ve bağırmaya başlıyor. Gazi, şoföre ‘şerefsiz’ diyerek hakaret ediyor. Bu kez Şoför ‘sensin şerefsiz’ diyerek cevap veriyor. Bu arada Gazi protez koluyla şoförün yüzüne vuruyor. Şoförün vurması filan kesinlikle yok. Gazi aşağıya iniyor ve cama proteziyle vurmaya başlıyor. Gazi dışardan yeniden küfredince, şoför kesinlikle tasvip etmediğim şu ifadeyi kullanıyor- “Allah görmüş de elini almış işte ya...” Bu ifadenin kesinlikle kullanılmaması gerekirdi. Elbette Gazi’nin yaptığı açıkça olay çıkması için yaptığı bir tahrik ama, şoför sabretmeliydi.” Gazi Yılmaz’ın nikah şahitliğini CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yaptığını söyleyen, Yiğit’in düğününden de bir kare fotoğraf paylaşan Gökçek “İnşallah mukayeseli bandı yayınlayacağım. Nasıl provoke ettiğini göreceksiniz. Gazi de çok hızlı bir CHP’li” dedi.

Haberin Devamı

‘Benim için mi Gazi oldun şerefsiz’

Gazi Yılmaz Yiğit iddiaya göre belediye otobüs şoförü Vakit Çatal’ın kendisine bağırması üzerine, “ellerinin olmadığını ve bu nedenle kartı çıkaramadığını, pantolonun arkasından kartı çıkarabileceğini” söyledi. Yine iddialara göre Çatal, Gazi Yiğit’e “Bana ne. Çıkarmak zorunda mıyım? Bunlar hep böyle. Benim için mi kollarını kaybettin. Sana iyi olmuş, iyi ki kaybetmişsin. Senin gibi şerefsiz bir gaziden 2 bin 500 lira tazminat aldım” diyerek çıkıştı. Yılmaz Yiğit, Şırnak Özel Harekat Birliği’nde 2007 yılında, teröristlerle girdiği çatışmada biri dirsek altı, diğeri dirsek üstünden 2 kolunu, sağ ayağını bir de gözünü kaybetmişti.

Haberin Devamı