Gazete Vatan Logo

Snapchat’e 4 yeni özellik

Snapchat’e 4 yeni özellik

Gençlerin en çok kullandığı sosyal ağlardan biri olan Snapchat geçtiğimiz gün bir çok yeni özellik eklediği yeni güncellemesini duyurdu. Bu güncelleme ile beraber video ve ses odaklı bir çok yeni özelliğe kavuştu.

Listenizde olmayan kişilerle video sohbet

Snapchat, ilk defa tam teşekküllü bir görüntülü konuşma özelliğini yayına aldı diyebiliriz. 2014 yılından beri Snapchat videolu görüşme özelliği olduğu biliniyor fakat çok da kullanışlı olduğu söylenemez. Her iki kullanıcının da sohbet sayfasında online olduğu anda ancak arama yapılabiliyordu ve görüşme sağlanıyordu. Yeni eklenen özellik sayesinde sohbet sayfasında olmayan kişileri de arayabiliyorsunuz. Bu arama sırasında karşı tarafa bir bildirim gidiyor ve isterseniz onaylayıp görüşmeye katılıyorsunuz veya reddediyorsunuz.

Sesli sohbet

Eğer arama geldiğinde sohbet içerisindeyseniz isterseniz kabul ediyorsunuz, dilerseniz kamerayı açmadan sadece sesli katılabiliyorsunuz ve tabi ki dilerseniz reddediyorsunuz. Ayrıca görüntülü konuşma özelliği interaktif bir şekilde hazırlanmış ve böylece dilerseniz konuşmadan ayrılmadan yazışmaya da devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Video ve sesli notlar
Yeni özelliklerden bir diğeri de sesli ve görüntülü notlar. Sohbet içerisindeyken arama yapmadan oldukça hızlı bir şekilde sesli veya görüntülü not gönderebiliyorsunuz. Ses özelliği WhatAapp’ta oldukça çok kullanılıyor olsa da video konusu Snapchat için oldukça eğlenceli olacak gibi.
Snapchat ilk defa bu güncelleme ile beraber bir çok mesajlaşma uygulamasının desteklediği etiketleri desteklemeye başladı. artık emoji ikonu altında arama yaparak 100’den fazla stickerı paylaşabilirsiniz.
Hikayeler alanında yapılan güncelleme sayesinde de artık hikayeler arasında gezinmek daha hızlı. Bir arkadaşınızın profilinde bir hikayeye baktığınız zaman arka planda sonraki 2 hikaye de yüklenmeye başlıyor ve böylece geçişler çok daha kolay yapılıyor.
Bakalım bu güncellemelerin sonunda Snapchat kullanıcılarını tepkileri neler olacak.
Kaynak: Sosyalmedya.co

Haberin Devamı