Gazete Vatan Logo

Skyland’den sonra 1 milyar TL yatırım

Skyland İstanbul’u tamamlamak üzere olan Eroğlu, 1 milyar liralık yeni yatırıma hazırlanıyor. Eroğlu, Güneşli ve Kartal’da konut, Antalya’da da AVM’ye başlayacak.

Skyland’den sonra 1 milyar TL yatırım

Tekstil ile birlikte gayrimenkul sektöründeki yatırımlarına devam eden Eroğlu, Seyrantepe’de yer alan 800 milyon dolar yatırım değerine sahip Skyland İstanbul projesinde inşaata devam ederken, 1 milyar liralık yeni yatırım planlıyor. Yaklaşık 290 metrelik yüksekliğiyle tamamlandığında İstanbul’un en yüksek binalarından biri olacak Skyland İstanbul, rezidans, ofis, otel ve konsept bir alışveriş merkezinden oluşuyor.

Skyland yükseliyor

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “10 projeye bedel” dediği Skyland İstanbul’da inşaatın hızla devam ettiğini belirterek, “Projenin inşaatı uzun sürer gibi oldu ancak şimdi hızlandık. Çok sert bir zeminle karşılaştık ve bizi 6-7 ay uğraştırdı. Bu nedenle 2-3 ay gecikmemiz olsa da projeyi Ocak 2017’de teslim edeceğiz” diye konuştu. Projede satışa açtıkları bölümün yüzde 65’inin satıldığını ifade eden Eroğlu, “1.000 rezidansın yüzde 70’ini sattık, 504 ofiste de yüzde 40’lardayız. Rezidanslarda metrekare fiyatımız 10 bin 500 ile 12 bin 500 lira arasında değişiyor. Satışa başladığımızda bu rakam

Haberin Devamı

5 bin 500 lira seviyesindeydi” dedi.

Eroğlu, projenin oteline de Körfez Bölgesi’nden talep olduğunu, otelin tamamını alıp ‘serviced apartment’ konseptiyle işletmek isteyen yatırımcıların olduğunu belirtti.

Eroğlu, yıl sonuna kadar 3 yeni projeye başlayacaklarını açıkladı.

1 milyar lira yatırım değerine sahip projeler Güneşli ve Kartal’da yer alacak, bir de Antalya bölgesinde alışveriş merkezi başlayacak. Şu anda Edirne’de de bir alışveriş merkezi projelerinin olduğunu ifade eden Eroğlu, “200 bin metrekarelik kiralanabilir alana ulaşıyoruz. 2017 yılında gayrimenkul yatırım ortaklığı kurma hedefimiz var” dedi.

Mexx yıl sonuna hazır

Tekstil sektöründe Türkiye’de ve uluslararası pazarda Loft ve Colin’s markalarıyla faaliyet gösteren Eroğlu Holding, 2014 yılı sonunda iflas ettiğini açıklayan Hollanda menşeli moda devi Mexx’i satın almıştı.

Mexx için yıl sonunda büyük bir lansmana hazırlandıklarını açıklayan Nurettin Eroğlu, “Şu ana kadar 10 tane yer kiraladık. 5’inin dekorasyonu devam ediyor. İstiklal Caddesi ve bazı büyük alışveriş merkezlerinde yer alacağız” dedi. Eroğlu, Colin’s markasının 760 mağazaya ulaştığını, bu mağazaların 200’ünün Türkiye’de geri kalanının yurt dışında yer aldığını söyledi.

Haberin Devamı