Gazete Vatan Logo

Skoda satışını ikiye katlayacak!

'Türkiye dünyanın en önemli pazarlarından biri'

Uluslararası Autoshow Fuarı için İstanbul’a gelen Skoda Başkanı WinfriedVahland, yeni ürün stratejileri ve imaj çalışmalarıyla 10 bin adetlik satışlarını 20 bin adede çıkaracaklarını açıkladı. Vahland, “Türkiye sahip olduğu potansiyel sayesinde dünyanın en önemli pazarlarından biri. Hiçbir otomobil üreticisi ülkenizi görmezden gelemez” dedi.

Skoda, Türkiye’deki hedef çıtasını yükseltiyor. Şirket, önümüzdeki 5 yıl içinde satışlarını ikiye katlamayı hedefliyor. Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Winfried Vahland, “Biz Avrupa’dan Asya’ya Türkiye üzerinden açılmak istiyoruz. Türkiye’yi Avrupa ve Asya arasında bir köprü olarak görüyoruz” dedi. Vahland, Türkiye’deki ortaklarıyla yeni ürün stratejisi oluşturarak bu yıl ulaşmayı hedefledikleri 10 bin adetlik araç satışını 2018’den önce 20 bin adede çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Uluslararası Autoshow Fuarı için İstanbul’a gelen Vahland, Türkiye’nin sahip olduğu potansiyel sayesinde dünyanın en önemli pazarlarından biri olduğunu kaydetti.

Türkiye gözde pazar

Skoda’nın Türkiye’nin önemini yıllar önce keşfettiğini dile getiren Vahland, bu yılı 10 bin adet seviyesinde bir satışla kapatmak istediklerini, Skoda’nın büyüme stratejisinde Türkiye’nin büyük desteği olacağını ifade etti.

Türkiye’nin sahip olduğu potansiyel sayesinde en önemli pazarlardan biri olduğunu, geçen yıl trafiğe kaydı yapılan otomobil sayısı bakımından Avrupa’da 8’inci sırada yer aldığını hatırlatan Vahland, bu durumuyla hiçbir otomobil üreticisinin Türkiye pazarını görmezden gelmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.

50 yılı aşan ortaklık

Vahland, “Türkiye’nin bu sıralamadaki yerinin gelecek yıllarda daha da yükselmesi kaçınılmaz. 75 milyonluk nüfusu ve 1.000 kişiye düşen araç sayısı, genç nüfusuyla büyüme potansiyeli çok büyük” dedi.

Skoda’nın, Türkiye pazarının büyük öneme sahip olduğunu yıllar öncesinden keşfettiğini, bu ülkedeki varlığının 50 yılı aştığını hatırlatan Vahland, “Pick-up modelimiz ile başlayan öykümüz, 50 yıl boyunca çok başarılı şekilde gelişti. Bugüne kadar Türkiye’de yaklaşık 140 bin adet araç satışı gerçekleştirdik. Yaklaşık 120 bin adedi yani yüzde 80’den fazlası son 20 yılda oldu” diye konuştu.

2009 yılından bu yana Skoda’nın Türkiye’deki satışlarının 3 bin 600 adetten geçen yıl 7 bin 400 adede yükseldiğini hatırlatan Vahland, “Bu yıl da başarılı sonuçlar alıyoruz. Ocak-Eylül döneminde teslimatlarımız yüzde 30.4 arttı. Bu yıl sonuna kadar satışlarımızda 10 bin adet sınırını aşmayı hedefliyoruz. Fuarla birlikte satışa sunacağımız sedan modelimiz Rapid ve Citigo bize büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

Talebe hızlı cevap

WInfrIed Vahland, Türkiye ziyaretleri sırasında distribütörleri Yüce Auto yöneticileri ve bayilerle oldukça verimli toplantılar yaptıklarını belirterek, gelecek dönemde Türk pazarının hızla değişen taleplerine daha hızlı cevap vereceklerini, Türkiye’deki imajlarını yukarı çekmek için iletişime ağırlık vereceklerini kaydetti.

Türk yan sanayi şirketlerine davet

Dünyadaki yapılanmaları nedeniyle Türkiye’de üretim yapmayı düşünmediklerini söyleyen Winfried Vahland, yan sanayi üretimine önem verdiklerini ve Avrupa’daki tesislerine yönelik Türkiye’den parça tedariki üzerinde çalışacaklarını belirtti.

Haberin Devamı