Gazete Vatan Logo

Skoda’nın üretim radarına girdik

Büyüyen Türkiye, Skoda’nın yatırım radarına girdi

Volkswagen Grubu bünyesindeki şirket, orta ve uzun vadede üretim yapacağı ülkeler arasına Türkiye’yi de dahil etti. VW Grubu’nun 2018 yılında dünyanın en büyük üreticisi olma hedefinde 1.5 milyon üretimle katkı sağlayacak olan Skoda, 2010 yılında 750 bin adetlik üretimini 2011’de 900 bine, 2012’de 1 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, markanın yeni bir vizyon belirlediğini ve 2018’e kadar tüm dünyada satışlarını 2 katına çıkaracağını kaydederek, “Skoda’nın orta vadede yeni üretime gireceği ülkeler arasına Türkiye de girdi” dedi.

Skoda’nın 2012-2015 döneminde her 6 ay yeni bir modeli pazara çıkaracağını belirten Yüce, Türkiye’de üretime girilmesi durumunda “yerli” bir üretici olarak pazar paylarının 2-3 misline çıkabileceğini ifade etti.

Ucuz sedan model geliyor

Skoda Ortadoğu ve Türkiye Satış Müdürü Petr Horak da Türkiye’nin her zaman Skoda için stratejik bir pazar olduğunu vurgulayarak,”Belki geçmiş yıllarda inişler çıkışlar oldu pazarda ama son senelerdeki istikrarlı gidişat Türkiye’yi daha da stratejik bir pazar olarak Skoda için önemli kılıyor” diye konuştu.

Skoda’nın ürün gamının yenileneceğini belirten Horak, şöyle devam etti:

“İlk önemli adımımız 2012 sonunda çıkaracağımız B sınıfındaki bir sedan aracımız olacak. Bu, yeni stratejiye göre yapılmış ilk ürün. Octavia’nın biraz altında bir sedan ancak fiyatı çok daha düşük. Bu araçla Türkiye pazarı için çok umutluyuz.”

2015’te 30 bin araç satacak

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu ise ilk 5 ayda yüzde 120 ile pazardan daha hızlı büyüdüklerini belirterek, “Türk otomotiv pazarı yüzde 60 büyürken biz iki katı performans elde ettik” dedi. 2011’de 10 bin adetlik satış hedeflediklerini kaydeden Kadirbeyoğlu, orta vadedeki planlarını şöyle aktardı: “2015 yılında Türkiye pazarında yüzde 3’ün üzerine çıkmak hedefimiz. Bununla ilgili bütün görüşmelerimiz ve yatırımlarımız devam ediyor. Pazar 1 milyon adede doğru gidiyor. Pazardan yüzde 3 pay alırsak, 30 bin adet gibi bir satışa ulaşmış oluruz.”

Haberin Devamı