Gazete Vatan Logo

Skoda’nın dünyada en hızlı ülkesi olduk!

Yılın ilk yarısında satışlarını yüzde 112 arttıran Skoda Türkiye, Çek markanın en hızlı büyüyen ülkesi oldu. Satış hedefini 19 bine yükselten Yüce Auto tarihi rekor kıracak.

Skoda’nın dünyada en hızlı ülkesi olduk!

Türkiye’de otomotiv pazarı bu yıl 1 milyon adetlik rekora doğru koşuyor. Yılın ilk yarısında binek oto ve hafif ticari araç satışları yüzde 49 artışla 455 bin adede yükselirken, Türkiye markaların en gözde pazarı haline geldi. Skoda Türkiye ilk 6 ayda yüzde 112 büyümeyi başararak en hızlı ülke unvanını aldı. Skoda’nın Türkiye distribütörü Yüce Auto, 11 bin 700 adetlik satışa ulaşarak daha şimdiden 2012 yılı toplamını geçti. Türkiye’nin en yakın takipçisi satışlarını yüzde 106.5 oranında arttıran Mısır oldu.

Hedefte revizyon

Ocak-Haziran döneminde Skoda anavatanı Çek Cumhuriyeti’nde yüzde 22.9, İspanya’da yüzde 25, Portekiz’de yüzde 26, İtalya’da 18.5, Almanya’da yüzde 5.6, Avustralya’da yüzde 30.2, İsrail’de yüzde 23 ve Çin’de yüzde 5.8 büyüme gösterdi.

Mayıs’ta piyasaya çıkan yeni Fabia’yla temposunu yükselten, Ağustos’ta yollara çıkacak amiral gemisi Superb’le daha büyük sıçrama yapmaya hazırlanan Yüce Auto, yıl sonu hedefini de yukarı yönlü revize etti.

Yüce Auto Genel Müdürü Tolga Senyücel, yılbaşında 16-17 bin aralığında olan satış öngörülerini 18 bin 500-19 bin adetler düzeyine çıkarttıklarını açıkladı. Senyücel, 2015’te tüm zamanların satış rekorunu kıracaklarını ekledi.

Haberin Devamı

Tolga Senyücel, revizyonda merkezden yeni Superb için aldıkları ilave tedariğin etkili olduğunu belirtti. Yeni Superb’in en önemli ilk üç pazarından birinin Türkiye olacağına dikkat çeken Senyücel, “Geçen yıl Türkiye’de satılan her 4 Skoda’dan biri Superb’di. Markamızın satış adetleri açısından çok önemli konumda. Yeni Superb’den 2015’te 5 bin adede yakın satmayı planlıyoruz. Bu performansla Rusya’yı geçerek Avrupa’da Avrupa’da en çok Superb satılan ülke konumuna yükseleceğiz” diye konuştu.

Yeni Superb’e süper üçlü

Skoda’nın amiral gemisi Superb, yeni yüzüyle ve yüksek teknolojik donanım seviyesiyle Ağustos’ta Türkiye’de satışta olacak. 4.861 mm uzunluğa sahip olan araç eski Superb’e oranla 28 mm daha uzun ve 6 mm daha yüksek. Superb, arka koltukta yolculuk yapacak kişiler için segmentin en geniş alanını sunuyor. Otomobil ilk etapta 125 ve 150 beygirlik 1.4 litre TSI benzinli motorlara sahip olacak.

Haberin Devamı

1.6 litre dizel motor ve DSG otomatik vites seçeneğine sahip Superb Ekim ayından itibaren satışa çıkacak.