Gazete Vatan Logo

Skandalda yeni perde!

Müdürün evinden sınav soruları çıktı

KKTC Cumhurbaşkanı’nın torununun öğretmenlik sınavında birinci olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, Eroğlu’nun arkadaşı olan Sınav Komisyonu müdürünün evinden sınav soruları çıktı.

KKTC’de Başbakan İrsen Küçük’ün imzasını taklit ederek bakan ve bürokratlara yönelik sahte talimat belgeleri hazırladığı öne sürülen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eski müsteşarı Mustafa Tanju Tokay ile Kamu Hizmeti Komisyonu Sınav Müdürü Emir Hüseyin Emirkanı tutuklanmıştı. Ada basını olayın ardından “yerli balyoz” manşetleri atarken, sahte imza soruşturması yeni bir boyut kazandı. Emirkanı’nın ve Tokay’ın evinde yapılan aramada sınav soru kitapçığı ve sınav cevap anahtarına ulaştı.

‘Polise itiraf etti’

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Emirkanı’nın da öğretmenlik atamalarıyla ilgili sınav sorularını polisteki ifadesinde sızdırdığını kabul ettiği öne sürüldü. KKTC Kamu Hizmeti Komisyonu’nun kurallarına göre, herhangi bir soru kitapçığı ya da cevap anahtarının dışarıya çıkarılması yasak.

Starkıbrıs gazetesi yazarı Ümit Bahsi ise dün ortaya yeni bir iddia attı. İddiaya göre, Komisyon tarafından yapılan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği sınavında birinci, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun torunu Dilara Meral Koruhan oldu. Koruhan, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu il Sayıştay Başkanı Osman Koruhan’ın kızı.

Başka isimler de var

Komisyon Başkanı Emirkanı’nın Derviş Eroğlu’na çok yakın bir isim olması, sınavda “şaibe” var dedikodularına yol açtı. Sınavı kazananlar arasında Eroğlu’nun eskiden liderliğini yaptığı Ulusal Birlik Partisi örgüt başkanları ve çok sayıda yakın akrabası da olduğu iddia edildi.

KKTC’de üç Rum polis tutuklandı

KKTC’nin Kıbrıs Rum kesimi ile sınır köylerinden Akıncılar’da üç Rum polisi dün sınırı izinsiz geçerek bir Türk’ü tutuklamaya çalışırken yakalandı. KKTC polisi üç Rum polisini gözaltına aldı.

Rum polisler, Akıncılar köyü sakini Coşkun Alaslan adlı Kıbrıslı Türk’ün evi önünde yakalandı. Alınan ilk bilgilere göre Rum polislerin sınır kaçakçılığı nedeniyle KKTC’ye geçtiği ileri sürüldü.

Kıbrıs’ta Türk ve Rumların karşılıklı sınır geçişleri serbest. Rum yönetimi sadece KKTC’de yaşayan Türkiye kökenlilerin geçişine izin vermiyor. Sınır köylerinde yaşayan Kıbrıslı Türkler, Rum kesimine geçerek ticari faaliyetlerde bulunuyor.

Haberin Devamı