Gazete Vatan Logo

Skandal yaratan olaydan 2 gün sonra teslim oldu

Japonya'da başbakanlık ofisinin çatısına düşük düzeyde radyasyon barındıran insansız hava aracı bırakan kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Tokyo polisi, Yasuo Yamamoto'nun (40) dün geç saatlerde Japonya'nın batısındaki Fukui kentinde teslim olduğunu açıkladı.

Kamu yayın kuruluşu NHK, polisin işsiz olan Yamamoto'nun "hükümetin nükleer enerji politikasını protesto etmek için bu eylemi yaptım" dediğini aktardı.

NHK'nın haberine göre, Yamamoto, 50 santimetre uzunluğunda, üzerinde minyatür bir kamerayla plastik bir şişe bulunan insansız hava aracının içinde radyasyon seviyesi hala yüksek olan Fukuşima'daki bir bölgeden kum kullandığını ifade etti.

Emniyet yetkilileri, amamoto'nun insansız hava aracı uçurma ve başbakanlık ofisinin faaliyetlerine engel olma suçlamasıyla gözaltına alındığını söyledi.

Çarşamba günü bulunan insansız hava aracı nedeniyle yetkililer, terör saldırısı olasılığını da değerlendirmişti.

Başbakan Şinzo Abe, o esnada Asya-Afrika Konferansı'na katılmak için Endonezya'da bulunuyordu.

Fukui, 2011'de yaşanan Fukuşima nükleer felaketinin ardından şu anda kapalı durumda bulunan Japonya'nın 48 reaktörünün yaklaşık dörtte birine ev sahipliği yapıyor. Abe yönetimi, mümkün olduğunca fazla sayıda santralin yeniden çalışmaya başlamasını istiyor.

Haberin Devamı