Gazete Vatan Logo

Skandal rapor: "Zayıflıktan öldü"

New York Times gazetesinin haberine göre, Tahrir Meydanı'nda polisin ateş ettiği silahtan gelen saçmaların vücuduna saplanması sonucu hayatını kaybeden şair ve aktivist Şeyma el-Sabbah'ın adli tıp raporu açıklandı. Şeyma'nın raporunda ölüm sebebi olarak vurulması değil 'çok zayıf' olması gösterildi.

Skandal rapor: "Zayıflıktan öldü"

Adli Tıp raporunu açıklayan otopsi sözcüsü Hişam Abdül Hamid, 31 yaşındaki Şeyma'nın çok zayıf olduğunu ve vücudu ince olmasaydı ölmeyeceğini açıkladı. Şeyma'nın ölümünün oldukça seyrek görülen bir durum olduğunu belirten Hamid, daha kilolu bir insanın saldırıdan küçük yaralarla sıyrılacağını ileri sürdü.

Şeyma'nın vücudunda hiç yağ olmadığını söyleyen Hamid, Şeyma'nın yanındaki bir kişinin boğazına saçmaların isabet ettiğini ancak o kişinin yaşadığını iddia etti.

Hişam Abdül Hamid'in yaptığı açıklama büyük tepki çekti. İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Sarah Whitson, "Bu saçma iddiaların devletin sayısız cinayet siciline yeni bir katman ekliyor" dedi.

24 Ocak günü, olay yerinde bulunan pek çok fotoğrafçı ve kameramanın gözleri önünde, Mısır'da Arap Baharı'nın yıldönümünü anmalarına katıldığında vurulan Şeyma'nın ölümü, polis şiddetinin sembolü olmuştu.


OLAY NASIL YAŞANDI?

Sosyalist Halk İttifakı Partisi yanlısı grup, Tahrir Meydanı’na doğru yürüyüşe geçerken polisin müdahalesiyle karşılaşmıştı.

Eylem sırasında Halk İttifakı üyesi Şeyma, nereden geldiği belli olmayan saçmaların kafasına ve vücuduna isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmişti.

Halk İttifakı, bir çocuk annesi Şeyma’yı öldüren saçmaların çok yakın mesafeden ateş açan polis silahından geldiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı