Gazete Vatan Logo

Skandal! Canlı bomba için Fatiha istedi

Türkiye Ankara'daki hain saldırıda ölen 97 kişiye yas tutarken sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar "Vicdan öldü" dedirtti. Bir Marmara Üniversitesi öğrencisi Kişisel facebook hesabından, Ankara'daki Barış Katliamı'nın bombacıları için Fatiha okumaya davet etti.

Skandal! Canlı bomba için Fatiha istedi

Aslen Bolulu olan H.Ö, Ankara'daki patlamada yaşamını yitirenler için inanılmaz paylaşımlarda bulundu.

Özalp Facebook profilinde yaptığı paylaşımda, "O hümanist arkadaşlardan bütün insanlara karşı hissettikleri büyük sevgi ile tutarlı olmaları adına Ankara eylemini gerçekleştiren canlı bomba için bir fatiha rica edeceğim" şeklinde ifadeler kullandı.

İstanbul Üniversitesi'ni bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi'nde master yapan H.Ö, Diyarbakır'da hayatını kaybeden 12 yaşındaki Dicle'nin haberi için ise "Barış" için huzursuzluk çıkarıp kan dokmeye devam ediyor köpekler. Destek vermeye devam edin insansever humanistler" diye Facebook hesabı üzerinden paylaşım yaptı.

H.Ö. adlı genç 'üniversite bitirmenin insan olmaya yeterli olmadığı' sözünü de Facebook gönderileriyle desteklemiş oldu.

Ankara katliamının en küçük kurbanı

Ankara'daki kanlı saldırıda hayatını kaybeden 97 kişiden en küçüğü olan Muhammet Veysel Atılgan babasıyla birlikte Batman'da toprağa verildi. Ölenlerin acısı henüz tazeyken Facebook'tan yazdıklarıyla Muhammet ile babası İbrahim'in katilleri için Fatiha okunmasını talep eden H.Ö çevresinden tepki topladı.

Haberin Devamı

O İSİM AÇIKLAMADA BULUNDU

Attığı tweet sonrası sosyal medyada büyük tepki çeken H,Ö. isimli kullanıcı hakkındaki iddialara karşı açıklamada bulundu. İşte H.Ö.'nün açıklaması;

Yaptığım paylaşım son zamanlarda ülkemizdeki üzücü olaylarda yaşamını yitirenlerle ilgili zalim-mazlum ayırmadan herkese insan olarak baktığını söyleyen bir arkadaşıma gönderme niteliğindeydi.

Zalim öldüğü vakit ona değer yükleyen onu ölen mazlumla bir tutan kişilere bir tepki niteliğindeydi ki dikkatli bakan bir göz, paylaşımdan bunu kolaylıkla anlayabilecektir. Haberde tarif edildiğim gibi birisi olmadığım zaten aldığım tehditler nedeniyle dondurmak zorunda kaldığım facebook hesabımda daha önce söz konusu canlı bombayı lanetleyen ve kayıplarımız için rahmet dileyen paylaşımlarımda açıkça görülmektedir. Vatanımı ve bayrağımı seviyorum. Yaşanan ölümlerde daima barıştan ve kardeşlikten yana olan masum kardeşlerim için üzüldüğümü vurgulamak istiyorum. Kasten ya da dikkatsizce her nasıl yapılmışsa hakkımdaki bu karalayıcı ve hedef gösterici haberi üzüntü ve dehşetle karşıladığımı buradan ifade etmek istiyorum. Sevgi barış hoşgörü ve kardeşlik dolu geleceğe Ay Yıldızlı bayrağımızın gölgesinde birlikte yürüyebilmek duası ile...

Haberin Devamı