Gazete Vatan Logo

Sizi ne zaman görsem Müslüm dinlemiş gibi oluyorum

Diyarbakır Belediyesi'nin düzenlediği festivalde konuşmacılarla dinleyiciler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

DTP'li Emine Ayna, İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, eski DEP milletvekili Hatip Dicle ve Oral Çalışlar'ın bulunduğu 'Kürt Sorununda Son Durum ve Çözüm' başlıklı paneli kalabalık bir izleyici kitlesi takip etti.

MÜSLÜM DİNLEMİŞ GİBİ OLUYORUM

Panelin soru cevap kısmında söz alan bir izleyici ile Emine Ayna arasında salonda soğuk rüzgarlar estiren bir diyalog yaşandı. Ön sırada oturan bir genç Emine Ayna'ya dönerek "Sizi ne zaman TV'de ya da gazetelerde görsem hep sert ve çok radikalsiniz. Sizi dinlerken Müslüm Gürses dinlemiş gibi oluyorum. Umutsuzluğa kapılıyorum" deyince salon birden buz kesti. Bu sözlere önce şaşıran Emine Ayna gülümseyince erkek izleyici "Şimdi gülünce daha pozitif oldunuz" diyerek konuşmasını sürdürdü.

ALLAH'TAN AHMET TÜRK VAR

Daha sonra Türk'e dönen izleyici "Allah'tan Ahmet Türk var da içimize su serpiyor, sayesinde bazen nefes alıyoruz" deyince Türk ve yanında oturanlar gülmeye başladı. Salondan yükselen tepki sesleri arasında konuşmasını sürdüren izleyici Çalışlar ve Uras'a "Acaba DTP Emine Hanım'la bir taraftan radikal kanada göz kırparak bir taraftan da Ahmet Bey'le daha olumlu mesajlar verip pragmatist bir tavır mı sergiliyor? DTP'nin pragmatist davranma gibi bir lüksü var mı" diye sordu.

AHMET BEY BENDEN DAHA RADİKAL

Soru üzerine hemen söz alan Ayna "Ben ve Ahmet Bey arasında fark yoktur. Taleplerimiz radikal talepler değildir, aslında Ahmet Bey benden daha radikaldir" diye konuştu.

Haberin Devamı