Gazete Vatan Logo

Siyasi partiler birbirlerini iğneleyerek bayramlaştı

Bayramlaşmada gündem terörle mücadele, deprem oldu

Bayramın ikinci günü siyasi partiler birbirleriyle bayramlaştı. Zaman zaman gerilimin yaşandığı bayramlaşmada gündem terörle mücadele, deprem oldu

Bayramın ikinci günü siyasi partiler birbirlerine heyetler göndererek bayramlaşma geleneğini sürdürdü. Siyasi partilerdeki bayramlaşma programı çerçevesinde AK Parti, CHP, MHP, DP, ANAP, İP, BBP, Saadet Partisi, HAS Parti ve Memur-Sen heyetleri DSP’yi, Saadet Partisi, İşçi Partisi, DSP, AK Parti, BBP, CHP, MHP ve HAS parti heyetleri, Demokrat Parti’yi ziyaret etti.

Yine karşılıklı iğnelemeler, esprilerin yapıldığı bayramlaşma törenlerinde ençok konuşulan ise terörle mücadele, deprem ve anayasa değişikliği oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın başkanlığındaki bir heyetle AKP’yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Öztrak tutuklu milletvekilleri nedeniyle buruk bir bayram yaşadıklarını belirterek, “Biz isterdik ki; tutuklu milletvekili arkadaşlarımız da bu bayram bizimle beraber olsun” dedi. DSP ile CHP heyetlerinin bayramlaşmasında “Ecevit gerilimi” yaşandı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Soydal Sılay, CHP’nin Ecevit için düzenlediği anma etkinliğini eleştirdi ve “Ecevit, özgürlük mücadelecisidir...Siyasi hırsı peşinde koşan ve güdümlü parti oluşturma peşinde olan bir kişinin Ecevit’i anlatma hakkı yoktur” dedi. Sılay’a cevap veren CHP Genel Başkanı Yardımcısı Atilla Emek, anma toplantısının, Rahşan Ecevit’in olurunun alınarak yapıldığını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu da Sılay’a tepki göstererek, “Ecevit bizim genel başkanımız. Saygımız, sevgimiz var. Biz ayrım yapmıyoruz. Sayın Demirel bir konuşma yaptı, çok da güzel mesajlar verdi” diye konuştu.

DSP heyetini kabul eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem ise “Yeni anayasa değişikliklerinde umarız, ülkemizin bölünmesine ve parçalanmasına yönelik teröristlerin beklentilerine yönelik bir takım unsurlar yer almaz” dedi.

AK Parti’de siyasi parti heyetlerinin ardından teşkilatla bayramlaşma yapıldı. Törene, Genel Başkan Yardımcısı Denemeç, AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Nurdan Şanlı, Cevdet Erdöl katıldı. Burada partililere hitap eden Denemeç, kötü bir deprem felaketi yaşandığını, yaraların yavaş yavaş sarılmaya başladığını anlattı ve “Beraberlik, acıların azalmasına neden oluyor” dedi.

Yeni anayasa çalışmalarına dikkat çeken ve “Bu anayasa değişikliğinin olması gerekiyor” diyen Denemeç, “Çünkü 1982 yılından beri 30 yıla yakın bir süredir bir darbe sürecinin arkasından, askeri zihniyetle hazırlanan bir anayasa ile bu ülke yönetilmekte... Türkiye Cumhuriyeti tarihinde sivil, seçilmiş bir meclis tarafından yapılacak olan anayasanın, çok büyük önemi var. Bu hem demokratikleşme anlamında hem içeriye hem de dışarıya büyük mesajlar taşıyor. Meclis Başkanımız başkanlığında oluşturan heyet, çalışmalarına başladı. İnşallah en kısa sürede çalışmalarını tamamlar Meclis komisyonlarında da bu anayasa süreci başlar, sonra genel kurul itibariyle bu anayasa sürecinin önümüzdeki yıl içinde inşallah tamamlarız” diye konuştu. Anayasa çalışmalarının, terör faaliyetleri üzerinde de büyük etkisi olduğunu söyleyen Denemeç, “Bu çalışmayı bitirdiğimiz zaman Türkiye’nin normalleşme süreci çok daha hızlı devam edecek.. Türkiye’nin demokratik olarak normalleşme sürecine girmesi, terör olaylarının da gittikçe aşağıya doğru inmesine neden olacak” dedi.

Haberin Devamı