Gazete Vatan Logo

Siyasi gerginlik turizme yansımadı

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, “Bölgemiz çok zor günlerden geçiyor ama turizmde başarılı bir sezon geçiriyoruz. Ocak-Haziran döneminde yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 4.73 artarak 15 milyon 238 bin 221 oldu” dedi.

Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısı, Haziran ayında yüzde 6.41, yılın ilk altı aylık döneminde yüzde 4.73 arttı. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Haziran ayında gelen yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.41 artışla 4 milyon 335 bin kişiye çıktı. Bu ziyaretçilerin yüzde 4.9’una karşılık gelen 212 bin kişi “günübirlikçi” olarak kayıtlara geçti. Ocak-Haziran döneminde Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.73 artış göstererek 15 milyon 238 bin kişiye çıktı.

Devler ligindeyiz

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizmde oldukça başarılı bir sezon geçirdiklerini belirterek, “Yılın ilk 6 aylık rakamlarına göz attığımızda bu başarı açıkça görülebiliyor” dedi.

Türkiye’nin, turizmdeki “devler ligi”nde yerini her geçen gün sağlamlaştırdığını kaydeden Çelik, Türkiye’nin en çok tercih edilen turizm destinasyonun ise Antalya olduğunu ifade ederek, kentin haziran ayında 1 milyon 729 bin 724 ziyaretçiyi ağırladığını anlattı.

Haberin Devamı

Ruslar Almanlar’ı geçti

Antalya’yı, konuk ettiği 1 milyon 91 bin 505 turist ile İstanbul ve 508 bin 921 kişiyle Muğla’nın takip ettiğini dile getiren Çelik, turizmde oldukça başarılı bir sezon geçirildiğini vurguladı. Yılın ilk 6 aylık rakamlarına göz atıldığında bu başarının açıkça görülebildiğine dikkati çeken Çelik, “Aslında bölgemiz çok zor günlerden geçiyor. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen turizmde profesyonel duruşumuzu korumamız, ülkemizin marka değerini yükseltecek adımlar atmamız, turizmde hedeflerimizi yakalamamız noktasında emin adımlarla ilerlememizi sağlıyor.”

Çelik, Türkiye’ye son 2 ayda en çok turistin geldiği ilk 3 ülkenin sırasıyla Rusya, Almanya ve İngiltere olduğunu ifade etti.