Gazete Vatan Logo

Siyasette uzlaşı sürecine devam!

Darbe girişimi sonrası gelişen iktidar ile muhalefet partileri arasındaki diyalog ortamı dün Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bir araya gelmesiyle devam etti

Siyasette uzlaşı sürecine devam!

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün bir araya geldi. AK Parti’de gerçekleşen görüşmede, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması ele alındı.

‘İhbar’ genelgesi

CHP kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu son dönemde Türkiye’de yaşananlara ilişkin kaygılarını iletti. Görüşmede Kılıçdaroğlu, OHAL’in “kesinlikle uzatılmaması” gerektiğini bildirdi. 12 Eylül’de cuntacıların “İmzasız ihbar mektuplarının işleme konulmaması” yönünde genelge yayımladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Yıldırım’dan, benzer bir genelgenin 15 Temmuz için de hazırlanmasını istedi. Böyle bir genelgenin çıkarılacağı sözünü veren Yıldırım, haksız yere görevine son verilen veya açığa alınanların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik adım atılacağını söyledi.

İhraçlar incelenecek

İhraç edilen ve açığa alınan akademisyenlerin durumuna değinen Kılıçdaroğlu’na, Yıldırım, “YÖK’ten gelen listeler doğrultusunda bunun yapıldığını, bu listelere tekrar bakılacağını, MİT’ten rapor beklendiğini” ifade etti. Yıldırım görüşmede, mücadelede titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirtti ve bu amaçla şikayetlerin değerlendirilmesi için her ilde valilikler bünyesinde kurullar oluşturulduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Rant olmayacak sözü

Kılıçdaroğlu, askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla boşalan alanların ranta dönüştürülmeyeceği sözünün Başbakan Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklanmasını istedi. Yıldırım, bu öneriye olumlu baktı.

Erler bırakılabilir

Bank Asya konusunda mağduriyetlerin çok fazla olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu’na, Yıldırım, “2014’te, Gülen’in çağrısı sonrası gerçekleşen hesap hareketlerine bakıldığını” bildirdi. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklu bulunan er ve erbaşların derhal tahliye edilmesini isteyen Kılıçdaroğlu’na, Başbakan Yıldırım hak verdi.

Bahçeli’ye telefon etti

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefonda görüştü. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım ile Bahçeli’nin telefon görüşmesinde, mini anayasa paketi, terörle mücadele, Fırat Kalkanı Harekatı ile Fetullahçı Terör Örgütü’yle mücadele konuları ele alındı.

Haberin Devamı

Yıldırım Fırat Kalkanı’nı anlattı

Kılıçdaroğlu, Suriye konusundaki hassasiyetlerini de Yıldırım’a anlattı. Başbakan Yıldırım da terörle mücadelenin yanı sıra, Fırat Kalkanı operasyonu konusunda bilgilendirmede bulundu.

Seçimler 5 yılda bir!

Başbakan Yıldırım, anayasa çalışmaları kapsamında, özellikle yargı konusunda görüş birliğinin sağlanarak, kalıcı ve nitelikli bir değişikliğin yapılmasına vurgu yaptı. Yıldırım, ayrıca milletvekili seçimlerinin 5 yılda bir yapılmasını önerdi, Kılıçdaroğlu da 26. dönemi kapsamaması kaydıyla bunun düşünülebileceğini kaydetti.