Gazete Vatan Logo

Sivrisineği öldüremedik 2 bin hacıyı ezdik!

Görmez, “Mekke’de vinç kazasında yaralılar imdat isterken hacı adaylarının tavafa devam etmesi, İslam ilmihallerine girecek bir konudur” dedi

Sivrisineği öldüremedik 2 bin hacıyı ezdik!

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce Kızılcahamam’da ’2015 Yılı Hac Organizasyonu Değerlendirme Toplantısı’, dün akşam Kızılcahamam’daki Swiss Otel’de Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Görmez’in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı açılışında konuşan Prof.Dr. Mehmet Görmez, şöyle dedi, “Haccın hem başında, hem sonunda iki büyük acı yaşadık. Önce vinç kazasını, sonra da Mina izdihamını yaşadık. Vinç kazasında yaralılar ’imdat’ isterken hacı adaylarının tavafa devam etmesi, İslam ilmihallerine girecek bir konudur. Müslümanlığımızdaki çelişkileri göstermek bakımından önemlidir” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl Arafat’ta çok sivrisinek olduğunu ancak, hacı adaylarının ihramlı oldukları için onları öldüremediğini belirten Görmez, “Ama Mina’da 2 bine yakın kardeşimizi ezerek öldürdük. Bunun izahı mümkün değildir. Bu, biz Müslümanlar’ın ciddi bir sorunudur. Bunu çözmeden masum insanları katleden DAİŞ sorununu çözemeyiz, Afrika’daki Müslümanların sorununu çözemeyiz. Bu, bizim İslam anlayışımızla ilgili bir sorundur” diye konuştu. Prof. Dr. Görmez, bireyselleşmenin, hac ibadetinin mahiyetini ihlal ettiğini anlatırken, “Ancak biz hac ibadetiyle dönüşmüyoruz, dönüşemiyoruz. Kısa süreli bir realiteye uğruyoruz” dedi.

Haberin Devamı