Gazete Vatan Logo

Sivas Hizmet Genel Kurulu'nda yumruklar konuştu..

Gazeteci Sirer Doğan, Sivas Valisi Hasan Canpolat'ı, hakim eşinin makam odasını vakıf parasıyla restore ettirmekle suçlayınca arbede çıktı: 2 yaralı, 13 gözaltı

Sivas Hizmet Vakfı'nın 10. Genel Kurulu'nda kavga çıktı. İl Özel İdaresi Salonu'ndaki genel kurulda mütevelli heyeti üyelerinden Hürdoğan Gazetesi'nin sahibi Sirer Doğan, vakfın zarar ettiğini belirterek Sivas Valisi Hasan Canpolat'ın başkanlığını yaptığı yönetimi eleştirdi. Söz alan Vali Canpolat, "Vakıf zarar etmiyor. Güven ilişkimin bozulduğu Sirer Doğan'ı istifaya davet ediyorum" dedi.

VALİ CANPOLAT ÇOK KIZDI
Sirer Doğan, valinin Sivas Adliyesi'nde hakim olan eşinin makam odasının vakıf tarafından yaptırıldığını iddia edince ortalık gerildi. Sinirlenen vali, Doğan'ın salondan çıkarılmasını istedi. "Buyur git, eşimin makam odasını gör. Eşimin adını hiçbir yere karıştırma" diyen Vali Canpolat'ı, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Ticaret Odası Başkanı Osman Yıldırım güçlükle sakinleştirdi.

Bu sırada Anadolu Gazetesi sahibi Fikret Ünsal da Doğan'a, "Burayı karıştırmak zorunda mısın?" deyince salonda tekmeli yumruklu kavga çıktı. Doğan'ın sahibi olduğu Hürdoğan Gazetesi çalışanlarıyla Ünsal'ın sahibi olduğu Anadolu Gazetesi çalışanları ortalığı savaş alanına çevirdi. Üyeler, kavgayı ayıramayınca polis çağırıldı. Vali Canpolat da salondan ayrıldı.

Polisler kavgaya kansan Hürdoğan Gazetesi sahibi Sirer Doğan, oğulları Kağan ve Metehan ile bu gazetenin muhabirleri Ahmet Çınar ve Ozan Şakır, Anadolu Gazetesi muhabirleri Suat Duman ve Serhat Zafer'le onlarla birlikte hareket eden Mikail Ç., Fuat D., Kürşat A., Metin D., Tank Y. ve Adem Ö.'yü gözaltına aldı. Suat Duman'ın burnundan, Ahmet Çınar'ın da gözünden yaralandığı dikkati çekti. Taraflar, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifade için karakola götürüldü. Sivas Hizmet Vakfı'nın Genel Kurulu, olayların yatışmasından sonra Vali Canpolat'ın salona gelmesiyle basına kapalı devam etti.

Haberin Devamı